Huisgenoten

 • Het Muziek Dans Theater Collectief Hilvarenbeek

  Het Muziek Dans Theater Collectief Hilvarenbeek biedt een ruim aanbod aan muziek- (instrumentaal en vocaal), theater- en danslessen. Ook bieden we cursussen, workshops, orkesten, popbands en theorielessen. Samenspelen is bij ons een belangrijk en plezierig deel van de opleiding. Muzieklessen: Zang / Gitaar / Basgitaar / Pop-Rock gitaar Piano / Keyboards / Viool Dwarsfluit / Hobo / Fagot / Saxofoon / Klarinet / Trompet / Hoorn / Trombone / Bariton / Bastuba Slagwerk: kleine trom, drums, pauken, marimba, xylofoon etc. Theaterlessen: Zie: www.theaterblender.nl Er wordt nauw samengewerkt met de Dansschool Hilvarenbeek: Zie: www.dansschoolhilvarenbeek.nl Voor meer informatie over het MDTC Hilvarenbeek (docenten, subsidieregeling etc.): Zie: www.mdtcollectiefhilvarenbeek.nl

 • Theaterschool Hilvarenbeek

  Theaterschool Hilvarenbeek

  Theater is een speeltuin verbeelding, verbinding en creativiteit. Op een theatervloer mag je alle kanten van jezelf en het personage onderzoeken. Bovendien train je essentiële vaardigheden die het dagelijks leven een stuk plezieriger maken: verbeelding, lef, communicatieve vaardigheden, samenwerken en het inzetten van je unieke creativiteit! Bij Theaterschool Hilvarenbeek, opgezet door theaterdocente Anke Spieringhs, krijgen kinderen en jongeren uit Gemeente Hilvarenbeek de kans om hun theatrale expressiemogelijkheden te verkennen en te trainen. Door middel van theatrale spelletjes en fantasievolle oefeningen gaan we aan de slag met de wereld van theater en spel. De gevorderde leerlingen gaan aan de slag met spelvaardigheden (groot spel, klein spel, personagespel, verschillende theaterstijlen) en de toepassing daarvan in scènes.
  Kijk voor meer informatie op: www.theaterschoolhilvarenbeek.nl

 • Dansschool Hilvarenbeek

  Dé dansschool om samen heerlijk te dansen met je leeftijdgenoten. Dansdocente Meike Roberts geeft danslessen waarin hard gewerkt wordt, waar je jouw danstechnische vaardigheden vergroot en waarbij plezier hebben in samen dansen belangrijk is.De dansschool biedt diverse dansstijlen aan, zoals jazz, klassiek, modern, algemene dansvorming en dansconditie. De lessen zijn bedoeld voor jong en oud. In de lessen wordt onder andere gewerkt aan samenwerking, houding, presentatie, uitstraling, uithoudingsvermogen en souplesse. Natuurlijk treedt je gedurende het schooljaar op voor publiek, om je vaardigheden en dansplezier te laten zien. www.dansschoolhilvarenbeek.nl

 • Biodanza

  Biodanza de dans van je leven. Een nieuwe manier om te bewegen en fit van lichaam en geest te blijven. De mens is meer individualistisch gaan leven doordat hij niet meer zo afhankelijk is van het groepsbelang om fysiek te overleven. We kopen ons eigen eten in de supermarkt en huren of kopen ons eigen huis. Maar groepsgevoel op emotioneel gebied is niet te koop. Dat is vaak de reden dat er in onze samenleving het gevoel van eenzaamheid optreedt. De, vanuit onze instincten, behoefte aan groepsgevoel wordt niet meer beantwoord. De mens wil zijn vrijheid veroveren, niet meer afhankelijk zijn van de ander en doen en laten wat hij zelf wil. Dat we daardoor weg gegaan zijn van onze instinctieve gevoelens en wat daar de consequenties van zijn is voor veel mensen een onprettige ervaring. Om terug dit instinctieve groepsgevoel te krijgen is Biodanza zo belangrijk voor de mens van deze tijd. Biodanza is nl. juist een groepsgebeuren. We bewegen individueel, met 2 of gezamenlijk als één groep op de speciale ontwikkelde Biodanza muziek. Geen geleerde pasjes. We mogen zijn die we zijn en onszelf bewegen op muziek in die groep op een manier die heel gewoon en natuurlijk voor jou aanvoelt. We dansen op blote voeten of als dat niet kan op sokken of dunne dansschoentjes. Doordat we een thema dansen is elke danssessie verrassend en telkens weer anders. Biodanza is voor iedereen jong en oud, man of vrouw, single of samenwonend. Kom ontdekken wat Biodanza is en geniet van Biodanza tijdens de dansavond elke donderdagavond in Elckerlyc Achter ‘t raadhuis 2 te Hilvarenbeek. Info: Voor verdere info zie www.biodanzametton.nl Voor contact: mail biodanzametton@upcmail.nl of tel nr. sms of app 0615177469 Ik nodig iedereen uit deze vorm van bewegen d.m.v. 3x gratis lessen te komen ervaren. Tot dans Ton Jansen en Claudia (assistente)

 • Maet Hout Staet

  Maet hout Staet is een toneelvereniging met een rijke geschiedenis waarbij amateurtoneelspelers en -theatermakers zich thuis kunnen voelen. Zij streeft er naar om het publiek een breed aanbod van voorstellingen te bieden. Theatrale kunst met een grote K, maar ook met de lach en de traan. Maatschappijkritisch toneel, klassiek drama – wel of niet aan de moderne tijd aangepast – nieuw geschreven teksten en familievoorstellingen; deze toneelvereniging schuwt uitdagingen niet en werkt graag samen met andere culturele instellingen. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat zowel haar leden als het publiek, plezier vinden in het maken van, en het kijken naar theatervoorstellingen. Meer informatie kunt u vinden op: www.maethoutstaet.nl of mail naar info@maethoutstaet.nl t.a.v. Bestuur

 • Bibliotheek Midden-Brabant

  Bibliotheek Midden-Brabant heeft 15 vestigingen in de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Oisterwijk, Goirle, Hilvarenbeek en Waalwijk. Bibliotheek Midden-Brabant heeft circa 165 medewerkers die per jaar 1,5 miljoen bezoekers ontvangen en 3 miljoen uitleningen realiseren. Als openbare bibliotheek voorzien wij 337.000 mensen van informatie, educatie en cultuur. U bent welkom in de bibliotheek. Voor een verhaal of voor informatie; als boek of digitaal, in welke vorm dan ook. Wij geven u graag advies dat perfect aansluit bij úw verhaal, úw interesses of dient voor úw inspiratie en ontwikkeling. Bezoek onze website www.bibliotheekmb.nl voor meer informatie.

 • Creativiteitscentrum De Werckwinckel

  Creativiteitscentrum De Werckwinckel biedt de mogelijkheid zich te bekwamen in diverse kunstvormen. Dit gebeurt onder leiding van deskundige docenten, in Cultureel Centrum Elckerlyc. De vaste cursussen vinden voornamelijk plaats in de periode half september – half april. Daarnaast bieden wij ook korte cursussen aan, variërend van 4 tot 10 lessen. Ook voor workshops kunt u bij De Werckwinckel terecht. Kijk voor meer informatie op www.dewerckwinckel.nl.

 • Hilvarenbeekse Bridgeclub

  De Hilvarenbeekse Bridgeclub HBC verzorgt van september tot half april op maandagavond in Elckerlyc een parencompetitie in 3 lijnen. Ook organiseert HBC de zomeravondbridge, de Elckerlyc Bridge Drive en een fietsdrive. HBC heeft educatie hoog in het vaandel staan. Zo wordt voor aanvang van een bridgeavond de bieding van een eerder gespeeld spel toegelicht. Tijdens het winterseizoen bieden wij diverse workshops aan, zowel voor de beginnende als voor de gevorderde bridger. Meer informatie kunt u vinden op www.nbbclubsites.nl/club/29019

 • KBO

  De Katholieke Bond van Ouderen Hilvarenbeek/Esbeek/Biest-Houtakker is een actieve en dynamische vereniging van senior-inwoners vanaf 55 jaar. Wij behartigen de belangen van senioren. Een belangrijk aspect daarbij is de zorg. Wij zetten ons ervoor in dat senioren de zorg (blijven) krijgen, die ze nodig hebben om een zinvol en gelukkig leven te kunnen leiden. In Elckerlyc organiseert de KBO een groot aantal activiteiten zoals biljartcompetitie, bingo, computercursussen, educatieve activiteiten, handwerken, koersbal, rikken en jokeren, Tai Chi, toneel, enz. Kijk voor meer informatie op www.kbo-brabant.nl

 • KlarinetNsemble

  Het KlarinetNsemble bestaat uit zowel vergevorderde amateur- als beroepsklarinettisten, afkomstig uit Hilvarenbeek en (verre) omstreken. Maarten Jense is vanaf de oprichting dirigent van het ensemble. Hij bewerkt veel muziek en componeert ook nieuwe stukken. Het KlarinetNsemble staat garant voor een hoge kwaliteit van uitvoeringen. Concerten met een zeer gevarieerd repertoire, thematische concerten en samenwerking met koren en andere ensembles. Kijk voor meer informatie op www.klarinetnsemble.nl.

 • Koninklijke Harmonie Concordia van 1839

  De KHC van 1839 is een oude vereniging, maar nog springlevend. Sinds 1961 verblijft het harmonieorkest onafgebroken in de hoogste klasse, nu Eerste Divisie genaamd en in 2005 werd de KHC de allereerste Nederlands Kampioen Harmonie in de Eerste Divisie. Toch heeft de KHC vanaf haar oprichting het typische karakter van de dorpsharmonie behouden. De KHC is dan ook nog regelmatig op straat te zien bij serenades, de wandelvierdaagse, sinterklaas, dauwtrappen, gildefeesten en andere dorpsfeesten. Kijk voor meer informatie op www.khcvan1839.nl.

 • Regionaal Senioren Orkest Midden-Brabant

  Muziek houdt je geest jong! De 80 gedreven muzikanten van het Regionaal Senioren Orkest Midden-Brabant, onder leiding van dirigent Maarten Jense, maken met veel plezier samen muziek. Een orkest met bijzondere bezetting; naast reguliere instrumenten is er ook plaats voor piano, accordeon, gitaar, banjo en blokfluit. Verrassende concerten voor een breed publiek met grote variatie aan muziekstijlen. Repetitie op woensdagochtend (09.30-11.30 uur) in de Theaterzaal. Kom eens luisteren!
  Informatie en concertdata: www.rsomiddenbrabant.nl.
 • Stichting Seniorenraad Hilvarenbeek

  Stichting Seniorenraad Hilvarenbeek (SSH) behartigt de collectieve belangen van alle inwoners van 55 jaar en ouder in de gemeente Hilvarenbeek op de terreinen Wonen, Welzijn, Zorg en Dienstverlening. Dat doen wij met o.a. de projecten Zondagse Ontmoetingen, Huiskamer, Rondjes Beek, Diessen en Clossenbaantje. In de gezellige Huiskamer in Elckerlyc bent u welkom voor een praatje, kop koffie, spelletje, om de krant te lezen, tv te kijken, enz. Meer informatie kunt u vinden op www.vitaalhilvarenbeek.nl.

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek