Ko de Laat - Literaire sneak preview

Ensemblezaal

KO DE LAAT JUBILEERT MET LITERAIRE SNEAK PREVIEW

De Tilburgse schrijver/dichter Ko de Laat zit dit jaar 25 jaar in het vak en viert dit met de tweede editie van het meerdaagse Ko de Laat Festival, dat in 2010 voor het eerst plaatsvond.

Tijdens dit festival kijkt hij niet alleen terug, maar zeker ook vooruit. Daarom verzorgt hij op 6 november de literaire variant van een fenomeen dat bekend is uit de filmwereld: de Sneak Preview. Tegen een kleine entreeprijs krijgen bezoekers een exclusieve selectie van geheel nieuwe gedichten en andersoortige teksten te horen. Het zal tot de aanvang een geheim en een verrassing blijven wat Ko de Laat gaat voordragen. Als performer heeft Ko de Laat een speciale band met Hilvarenbeek, omdat hij op 19 augustus 1990 zijn podiumdebuut maakte op het Eburonentonenfestival in jongerencentrum ’t TREF. Door de jaren heen kwam hij geregeld terug in Hilvarenbeek. In het kader van zijn jubileumfestival treedt Ko de Laat nu voor het eerst op in Elckerlyc.

Het werk van Ko de Laat spreekt een breed publiek aan en kenmerkt zich door observaties van het alledaagse. Zijn oeuvre omvat onder andere twintig dichtbundels, een verhalenbundel, teksten voor dertien theaterproducties en vijftien prijzen of ereplaatsen in schrijfwedstrijden. Zijn gedichten waren onder meer te horen op Omroep Brabant, Omroep Zeeland, Q Music en Radio 1.

Dit jaar werd Ko de Laat tweede in de Willem Wilmink Dichtwedstrijd. Hij verzorgde tijdens de kermis dagelijkse columns voor Brabants Dagblad en dagelijkse optredens voor Omroep Brabant en Kermis FM. Voor de kinderboekenweek van dit jaar schreef hij de voorstellingen Professor Ikke en Wereld Zonder WiFi, die overigens ook in Elckerlyc te zien zijn.

De literaire Sneak Preview is een aanrader voor iedereen die zich wil laten verrassen door een schrijver die zichzelf vaak opnieuw uitvond. Tevens aanbevolen voor degenen die goede herinneringen hebben aan de zondagmiddagen waarop Ko de Laat zijn jaarlijkse dichtbundel presenteerde. En voor degenen die er spijt van hebben dat ze de kans om dat legendarische evenement bij te wonen nooit hebben gegrepen.

Vrijdag 6 november, Ensemblezaal , aanvang 20.30 uur.

Entree € 5,=.

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek