Wo 14 juli 2021

2021-2022 wordt een seizoen om in een lijstje te doen!

Elckerlyc begint optimistisch aan nieuw cultureel seizoen

Cultureel Centrum Elckerlyc werkt hard aan de programmering van het nieuwe seizoen.  “Na de zomervakantie zullen we samen met ons team de bezoekers weer gastvrij ontvangen en een fijn avondje uit bezorgen”, zegt algemeen manager Jeroen Zwartjes.

Ondanks de ook voor Elckerlyc moeilijke coronatijd, kijkt Zwartjes optimistisch vooruit. “We hebben een interessant programma kunnen samenstellen.  ’21 - ’22 wordt een theaterseizoen om in een lijstje te doen!”. De kaartverkoop voor dit seizoen start online via de website van Elckerlyc op vrijdag 16 juli 2021 om 09.00 uur.

Wat kunnen bezoekers verwachten? Lokale culturele activiteiten krijgen weer ruim baan en op elke donderdagavond draait er in de Rabobankzaal van Elckerlyc een speelfilm of een documentaire. “Elckerlyc is er op de eerste plaats voor en door de Beekse gemeenschap, dus vinden we dat het vele culturele talent in deze gemeente de kans moet krijgen om zich met muziek en theater te presenteren”, aldus Zwartjes. In het programma staan nieuwe theatervoorstellingen gepland van Maet hout Staet, Rauwkost, Historiater en de Beekse Opera. Popgroep Wasko viert het uitgestelde tienjarig jubileum en er zijn optredens van het KlarinetNsemble en Harmonie Concordia. Ook Hilverjazz keert terug met een aantrekkelijk festivalprogramma, evenals de Bikse Talkshow. De kaartverkoop van de Beekse Opera en Hilverjazz starten overigens op een later moment.

Daarnaast staan op het programma van Elckerlyc voorstellingen van regionale en landelijk bekende artiesten. Een avondje lachen is gegarandeerd met cabaretiers Christel de Laat, Rob Scheepers, René van Meurs en Jochen Otten. Leon van de Zanden komt met de Artist Academy en cabarettalent Gerrie Smits speelt voor het eerst zijn voorstelling in het Beekse theater.

Karin Bloemen en Cor Bakker, Vuile Huichelaar, Diederick Ensink, Harry Piekema, René Mioch, Barrie Stevens, William Rutten zijn andere namen die op het affiche van Elckerlyc prijken.

“Het was een gepuzzel om een nieuw programma samen te stellen”, zegt Zwartjes, die daarbij geholpen en geadviseerd werd door de programmacommissie, de filmclub en zijn collega Nicky Faasen. “Door corona hebben we vorig seizoen geplande voorstellingen moeten annuleren en die gaan we nu inhalen. Dat is een uitdaging waar de hele theaterbranche mee worstelt, dus was het soms zoeken naar een nieuwe geschikte datum. Gelukkig zijn we daarin geslaagd en zo zal bijvoorbeeld het cabaretduo De Fransse Eijkel op 28 september al te zien zijn met hun show.”

Voor de Nederlandse theaters geldt op dit moment nog wel een beperking voor het aantal bezoekers dat mag worden toegelaten. Elckerlyc hoopt dat er ook op dit vlak een versoepeling komt en alle stoelen kunnen worden bezet. Bezoekers mogen voor en na de voorstelling wederom een drankje nuttigen in de foyer van Elckerlyc.

Kaarten voor het nieuwe seizoen 2021-2022 zijn vanaf 16 juli te koop via www.elckerlyc.nu/programma en de balie van Elckerlyc.

© Cultureel Centrum Elckerlyc