• Rabotheaterzaal Elckerlyc Hilvarenbeek

Do 16 september 2021

De verplichting van het coronatoegangsbewijs vanaf 25 september, zoals bekendgemaakt via de overheid, wat houdt dat precies in voor uw theater- of filmbezoek in Elckerlyc?

Voorstellingen en films vinden plaats in onze Rabotheaterzaal, waar onze tribune plaats biedt aan 250 zittende bezoekers. Dat wil zeggen dat wij vanaf 25 september weer 250 bezoekers kunnen toelaten, op vertoon van:
1. Een coronatoegangsbewijs (via de CoronaCheck-app of een geprinte QR-code);
2. Een legitimatiebewijs;
3. Een e-ticket van de film/voorstelling. 

Hoe werkt de CoronaCheck-app? 
Met de CoronaCheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je:
1.  Volledig bent gevaccineerd;
2.  Een geldig herstelbewijs hebt; 
3.  Een negatieve testuitslag hebt van maximaal 24 uur oud. 

Wij maken gebruik van de CoronaCheck-scanner bij de ingang, waarmee de controle wordt uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen. 


Aanvraag coronatoegangsbewijs 
Ben je volledig gevaccineerd en kom je naar een voorstelling/film? Een geldig coronatoegangsbewijs is verkrijgbaar via de volgende stappen:

Stap 1: Download de CoronaCheck-app op je smartphone of ga naar CoronaCheck.nl (voor een printbare versie van je QR-code).

Stap 2: Upload jouw coronatoegangsbewijs. De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch een coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code (digitaal of geprint) neem je mee naar de voorstelling/film, samen met je legitimatiebewijs.

Stap 3: Laat de QR-code scannen bij de ingang van Elckerlyc. Een medewerker van Elckerlyc controleert je toegangsbewijs (QR-code) samen met je legitimatiebewijs en je e-ticket van de voorstelling/film bij de ingang.

Coronatoegangsbewijs aanvragen met een herstelbewijs
Heeft u een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan ontvang je via de GGD een digitaal herstelbewijs. Volg voor het aanmaken van een coronatoegangsbewijs met je herstelbewijs stap 2 uit bovenstaande stappen. 

De gegevens van je herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl.

Coronatoegangsbewijs aanvragen met een negatief testbewijs
Maak (maximaal 24 uur voor je bezoek aan Elckerlyc) een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties op Testenvoortoegang.nl. Laat je testen op het coronavirus. Deze test is gratis. Je krijgt binnen 1 uur de uitslag.
Heb je een negatieve testuitslag? Vul de ophaalcode van de negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. Ga verder met stap 2 uit bovenstaand stappenplan.

Kunt u geen apps op uw telefoon zetten?
Het is mogelijk om een QR-code op papier uit te printen en mee te nemen naar de voorstelling/film. Ga hiervoor op de computer naar www.coronacheck.nl/print en volg de stapjes. 

Positieve testuitslag?
Met een positieve coronatestuitslag kunnen wij je niet toelaten in ons theater. Neem contact met ons op via info@elckerlyc.nu en wij helpen je graag verder.

Basisregels blijven gelden.
Veel maatregelen verdwijnen, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen. Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD. 

© Cultureel Centrum Elckerlyc