Wo 03 maart 2021

Nieuwe actie bij Hilvarenbeekse Kunst.

Dat Hilvarenbeek een cultureel dorp is weten we natuurlijk al lang. De vele festivals die er georganiseerd worden, de monumentenroute die langs de mooie plekjes in Hilvarenbeek loopt, de wandelroutes in alle kernen en de vele kunstenaars die Hilvarenbeek rijk is. Ook in tijden dat door de Corona maatregelen veel niet door kan gaan is er nog van alles te beleven in Hilvarenbeek.C.C. Elckerlyc, Werckwinkel Hilvarenbeek en Bibliotheek Hilvarenbeek gingen met elkaar in gesprek om te kijken wat er in deze tijden wel kan! Samen starten ze met een project waarin Hilvarenbeekse Kunst centraal staat. Heel Hilvarenbeek maakt kunst Een kunstwedstrijd voor alle inwoners, van jong tot oud, van amateur tot professional. Breng jij wat kleur aan deze tijd en win jij misschien één van de “het is hier echt” waardebonnen? De kleurplaat van Elckerlyc kun je heel eenvoudig downloaden via de website van Elckerlyc (www.elckerlyc.nu/nieuws/kunstwedstrijd) maar kun je ook ophalen bij de verschillende supermarkten in de gemeente Hilvarenbeek. Tot 15 maart kun je jouw kunstwerk inleveren bij de brievenbus van de Bibliotheek. Alle kunstwerken worden tentoongesteld voor de ramen van de Elckerlyc. Laat je talent zien en wie weet wordt jij wel de nieuwe kunstenaar van Hilvarenbeek!

Raad je plaatje

Inmiddels heeft ook Infopunt Hilvarenbeek zich aangesloten bij dit project. Carry Damen vertelt; “Hilvarenbeekse Kunst is iets om trots op te zijn, dit willen we ook heel graag laten zien aan de bezoekers van Hilvarenbeek”. Vanaf vrijdag a.s. kun je meedoen aan Raad je plaatje. Op Facebook en Hilverportal verschijnt op dinsdag een detailfoto van een kunstwerk in de gemeente Hilvarenbeek, weet jij om welk kunstwerk dit gaat? Laat je reactie achter. Op donderdag zullen we het goede antwoord onthullen.

Op vrijdag plaatsen we een nieuwe foto waarvan het antwoord op maandag zal volgen, we zijn benieuwd hoeveel jullie weten over de kunstwerken in de gemeente Hilvarenbeek. Vrijdag starten we, vandaag al een eerste voorbeeld.Kunstroute Hilvarenbeek.

Achter de schermen wordt hard gewerkt door C.C. Elckerlyc, Werckwinkel Hilvarenbeek, Bibliotheek Hilvarenbeek en Infopunt Hilvarenbeek om een aantal wandel- en fietsroutes te ontwikkelen met interactieve opdrachten waarbij alle kunstwerken in Hilvarenbeek een prominente rol zullen spelen. Geprobeerd wordt om voor de start van het toeristenseizoen op 1 april een aantal routes klaar te hebben. Allemaal leuke activiteiten voor jong en oud die ondanks alle maatregelen toch kunnen! Dit maakt Hilvarenbeek hier is het echt!

© Cultureel Centrum Elckerlyc