• Ongewoon Gewoon

Zoals U weet vraagt Ongewoon Gewoon graag aandacht voor "taboes" en lastige onderwerpen, om begrip te creëren en om onderwerpen bespreekbaar maken die voor sommige mensen lastig te benoemen of begrijpen zijn. Dit keer wil Ongewoon Gewoon aandacht vragen voor eetstoornissen.

Op woensdag 23 oktober aanstaande is er een avond georganiseerd rondom dit onderwerp. Bijgaand treft u de digitale uitnodiging aan.

Deze avond zal Ria van den Dungen haar kunstobjecten ten toon stellen die zij maakte rondom het thema eetstoornissen, geïnspireerd door haar eigen ervaring. Deze kunstwerken kunnen in een ongedwongen sfeer bewonderd en beleefd worden in de foyer van de Elckerlyc.

Aansluitend speelt theatergroep Kracht van Beleving de voorstelling “Stillen”. “Stillen” is een beeldende voorstelling over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. … Met behulp van getekende figuren, projecties, animaties en muziek vertelt “Stillen” een verhaal over irreële gedachten en gevoelens en het overwinnen van angsten om de grip op het leven weer terug te krijgen zonder eetstoornis. “Stillen” gaat over het stillen van gevoelens, van pijn en honger maar benaderd eerstoornissen juist vanuit begrip, hoop en kracht.

(www.krachtvanbeleving.nl/voorstellingen/stillen/)

De voorstelling is gemaakt door theatermaker Maartje Wikkerink en gebaseerd op haar eigen verhaal en op interviews met ervaringsdeskundigen.

Na de voorstelling is er gelegenheid tot informeel nabespreken (desgewenst in aparte ruimte).
De avond begint om 19.00 uur en de voorstelling eindigt rond 21.15 uur. Voel je welkom!

Deze avond is (mede) mogelijk gemaakt door de Annetje van Puijenbroek Stichting.

Vragen? stel ze gerust!

Bekijk dit ook ook eens

Installatie Maarten van de Donk als burgemeester

wo 18 dec

Installatie Maarten van de Donk als burgemeester

© Cultureel Centrum Elckerlyc