• AKF Finalistentournee 2018 Elckerlyc

Wil je kennismaken met aanstormend talent in de cabaretwereld? Kom dan naar de Finalistentournee van het Amsterdam Kleinkunst Festival. Op vrijdag 5 oktober staan de drie finalisten – onder wie een duo - op het podium in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.

Op het Amsterdam Kleinkunst Festival strijden de deelnemers jaarlijks om de Sonneveldprijs, de legendarische kleinkunstenaar uit de vorige eeuw. De finale was afgelopen april.  De jury wees Glodi Lugungu aan als winnaar. Maar ook de publieksprijs sleepte hij in de wacht. De andere twee finalisten waren Selma Visscher en het duo Michel & Tim.

De jury vond het een genot om naar Glodi te kijken en te luisteren. “Hij is wat slungelig, maar stond zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het toneel. Zijn semi-naïeve presentatie koppelde hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen. Zijn lange verhaal over deurtrekken is een klassieker in de dop.” Lugungu kwam als vluchtelingenkind vanuit Congo naar Nederland. Hij groeide op in Brabant en studeert architectuur en bouwkunde.

Over de andere twee finalisten schreven zij: “Michel en Tim vormen een karakteristiek duo met pit en flair. In hoog tempo speelden ze een reeks grappige sketches, met een spitsvondige rap over zelfingenomen jongens die in rijkdom geboren zijn. Geestig en bijzonder was ook het naspelen van een trailer.”.
“Selma maakte indruk met haar poëtische liedjes, fijnzinnige thematiek en een gedurfd concept, waarbij ze zichzelf vastpinde op een roltrap. Het eerste lied, over wereldse problemen die wel dichtbij kwamen, was grappig en aandoenlijk. Selma toonde zich een veelzijdig performer, met een bijna technisch perfect optreden. Chapeau.

Deze voorstelling bevat een pauze.

Bekijk dit ook ook eens

Karin Bruers & Nol Havens

vr 21 sep

Karin Bruers & Nol Havens

Bruers haalt uit

Martijn Kardol

vr 28 sep

Martijn Kardol

Bang

Christel de Laat

vr 02 nov

Christel de Laat

Zijn daar nog vragen over?

Fuad Hassen

za 17 nov

Fuad Hassen

Held

© Cultureel Centrum Elckerlyc