• Bram van der Vlugt in Elckerlyc 2019

Bram van der Vlugt speelt de hoofdrol in het toneelstuk Vogel, waarin hij samen met zijn kleinzoon terugkijkt op zijn leven. Een even pijnlijke als ontroerende voorstelling met een begenadigd acteur in de hoofdrol. De voorstelling is te zien op zaterdag 9 maart, aanvang 20.00 uur.

In een oud, verlaten stationsgebouw woont Martinus. Als dertienjarig jongetje is hij er komen wonen. Martinus is nooit vertrokken, al beweert hij zelf van wel. 75 jaar later kijkt hij samen met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid.

Samen zoeken zij naar wat er in de oorlog precies is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Pijnlijke gebeurtenissen worden blootgelegd, mooie inzichten verworven. Angst voor het naderend einde brengt kleinzoon en grootvader dicht bij elkaar. Er ontstaat een confrontatie tussen twee generaties.

In deze voorstelling, speciaal voor Bram van der Vlugt geschreven ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag, gaat hij het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein. Vogel is een ode aan de kracht van het verhaal.

Bekijk dit ook ook eens

Medisch Centrum Best

zo 24 maa

Medisch Centrum Best

Arijan van Bavel e.v.a.

© Cultureel Centrum Elckerlyc