• philharmonie zuidnederland Foto Simon van Boxtel


Op vrijdag 15 juni beleeft Cultureel Centrum Elckerlyc een primeur. Voor het eerst staat er een compleet symfonieorkest op de planken. Philharmonie zuidnederland verzorgt dan samen met Koninklijke Harmonie Concordia een aantrekkelijk muzikaal programma. Voor muziekliefhebbers een buitenkansje! Het concert begint om 20.00 uur.

Het gaat om een initiatief om beroepsmusici en leden van amateurorkesten, zoals harmoniën en fanfares, in Brabant en Limburg samen te brengen zodat ze in gezamenlijkheid mooie muziek kunnen maken. Philharmonie zuidnederland voert in Elckerlyc werken uit van Mozart, Mendelssohn, Rimsky-Korsakov en Dvorák.

Philharmonie zuidnederland komt voort uit een fusie van Het Brabants Orkest en het Limburgs Symphonieorkest. Het gezelschap is samengesteld uit musici die de volgende instrumenten bespelen: viool, altviool, cello, contrabas, hobo, klarinet, fluit, fagot, hoorn, trompet, trombone, tuba, pauken/slagwerk en harp. De vaste chef-dirigent is Dmitri Liss, en de dirigenten in Hilvarenbeek zijn respectievelijk Sander Teepen en Dominik Beykrich.

Samenleving
Philharmonie zuidnederland is een orkest dat vaak ook buiten de bestaande concertzalen is te zien en te horen. Het muziekgezelschap zit tot in de haarvaten van de regionale samenleving. Onder meer door het geven van workshops en door het verzorgen van muziekeducatie in het onderwijs. En door samen op te treden met lokale fanfares, harmonieën en orkesten, onder de noemer HAFA-concerten. 

Jeugdige supertalenten van Concordia krijgen in dit concert een bijzonder podium om te soleren bij een professioneel symfonieorkest en de dirigent van de harmonie krijgt een mogelijkheid om het orkest te dirigeren.  Omgekeerd kan Concordia kiezen voor een musicus uit philharmonie zuidnederland om bij hen te soleren. 

Programma philharmonie zuidnederland
Mozart Die Entführung aus dem Serail: ouverture 
Mendelssohn Konzertstuck nr 2 (met 2 solo-klarinetten) 
Rimsky-Korsakov Snow maiden: Suite (o.l.v. HAFA dirigent)
Dvorák Symfonie nr 8: delen 3 en 4

Foto boven: Simon van Boxtel

Artikel concert KHC in Hilverbode
Artikel concert KHC in Hilverbode
KHC
KHC

Bekijk dit ook ook eens

Edsilia Rombley

za 13 apr

Edsilia Rombley

The Piano Ballads & More

© Cultureel Centrum Elckerlyc