• De Fransse Eijkel Elckerlyc Hilvarenbeek


De cabaretgroep met de meest vreemde naam is zonder twijfel De Fransse Eijkel. Ja, met tweemaal een s. Achter die naam gaan Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg schuil die cabaret van het aanstekelijke en absurdistische soort maken. 

Ze hebben wat in hun mars, die twee, getuige hun palmares. Ze ontvingen beiden de Jos Brink Genesius Penning. Daarna veroverden ze in 2016 samen de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun spetterende debuut tijdens theaterseizoen 2017- 2018  waren pers én publiek laaiend enthousiast en werden ze met hun eerste avondvullende programma uitgeroepen tot winnaar van het Rabo Talenten Concours.

Nu is dit energieke duo met hun elastische lijven terug met de giga-gloednieuwe voorstelling 'Subtropique'. Een absurdistische en humorvolle cabaretperformance waarin een afspiegeling van de wereld wordt geschetst binnen de muren van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs en wellness resort.

Laat je op ongedwongen wijze meevoeren naar een exotische samenleving vol onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit, nationalistische badmeesters, filosofische gymnasten en uitvouwbare cocktailparasolletjes. Een muziektheateravond waarin maffe danspasjes en briljante parodieën worden afgewisseld met aroma’s van eucalyptus, chloor en patchouli.

De pers over De Fransse Eijkel:

THEATERKRANT

★★★★

'' Het theatrale vakmanschap en de originele vorm maken De Fransse Eijkel een duo waar je meer van wilt zien. Een nieuwe originele stem binnen het kleinkunstveld.’’

THEATERPARADIJS

★★★★

 '' Ze gaan met zoveel energie van sketch naar sketch dat de voorstelling voorbij is voordat je er erg in hebt. Een groot compliment voor deze jonge makers!’’

MUSICALSITES

★★★★

'' Verrassend, eigentijds en origineel.''

HET PAROOL

''Perfecte synchroniciteit in spel en spraak. '’

DAGBLAD VAN HET NOORDEN

‘’Dynamisch, gedisciplineerd en tot op de millimeter nauwkeurig vastgepind.’’

Bekijk dit ook ook eens

BELG (tegen wil en drank)

vr 24 sep

BELG (tegen wil en drank)

Bas Birker

Ego

wo 20 okt

Ego

Alex Ploeg

Hoe dan?!

vr 29 okt

Hoe dan?!

Christel de Laat

Scheepers prikt door (try-out)

vr 12 nov

Scheepers prikt door (try-out)

Rob Scheepers

© Cultureel Centrum Elckerlyc