Om het publiek opnieuw te kunnen laten genieten van deze legendarische band, gaat de film opnieuw het theater in, nu met livemuziek en verhalen.

Zjef Naaijkens (de flamboyante zanger van de Poepers), Ad Grooten (Pater Moeskroen, Veulpoepers, Mannen van Naam) en Frank van Osch (regisseur van de film en muzikant) vertellen verhalen, anekdotes, zingen Veulpoepers-liedjes én laten natuurlijk de documentaire op het witte doek zien. Het belooft een heerlijk feestje te worden!

In de jaren 70 ontstaat in Hilvarenbeek de RK Veulpoepers BV: een feestelijke, strijdlustige folkband met linkse idealen. Hun grootste hit is ‘Den Egelantier’. Ze zijn wereldberoemd in Brabant en trekken vanuit het zuiden het hele land door. Ze spelen op elk dorpsfeest en op elke demonstratie tegen kernenergie, kruisraketten, Van Agt, Lubbers, etc. ‘We waren overal tegen’, vertelt de saxofonist van de band met een glimlach.

Rondom de Veulpoepers ontstaat een beweging die socialistische idealen in de praktijk brengt door het oprichten van festivals, bedrijfjes, communes en een Tilburgs poppodium wat we nu kennen als 013. Ze bouwen daarmee hun eigen maatschappij binnen de maatschappij. Als in 1996 een reünie uitmondt in een stevige ruzie, die tot in de rechtszaal uitgevochten wordt, valt het doek definitief voor dit bonte gezelschap.

De documentaire RK Veulpoepers BV, de Hippies van Beek gaat over de opkomst, het ongekende succes en de ondergang van één van de meest dwarse en spraakmakende bands die Nederland gekend heeft. De film gaat over volwassen worden en over hoe hechte vriendschappen uit elkaar spatten door groeiende tegenstellingen en eigenbelang. De muzikanten blikken terug op hun gloriedagen en hun pijnlijke ondergang.

Bekijk dit ook ook eens

Drift

do 25 jan

Drift

Christian van Eijkelenburg

De Liefde Wint

vr 23 feb

De Liefde Wint

Nol Havens met band

Sport kijken voor een weergaloos leven

za 06 apr

Sport kijken voor een weergaloos leven

Filemon & Lammert

Buiten de Lijntjes

vr 12 apr

Buiten de Lijntjes

Piepschuim

© Cultureel Centrum Elckerlyc