• Janneke de Bijl
  • Janneke de Bijl
  • Janneke de Bijl

Geloof het of niet, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet naar haar luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had.

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt.

Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het nu met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

Over Janneke de Bijl:

Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. Doet u ook mensen? is haar derde cabaretprogramma. In de zomer van 2023 verscheen haar debuutroman Als, dan bij Nijgh & van Ditmar. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu, maar wel steeds.

De pers over Janneke:

“De luchtige anekdotes (…) maken dat de meer kwetsbare en pijnlijke stukken des te harder aankomen.” Trouw

“Een stap voorwaarts om een completer cabaretier te worden” Theaterkrant
“Wat fijn dat er types als Janneke de Bijl rondlopen.” – Parool

Bekijk dit ook ook eens

Noodzakelijk kwaad

wo 09 okt

Noodzakelijk kwaad

René van Meurs

Magic Tom & Yuri ZIJN Cool

do 10 okt

Magic Tom & Yuri ZIJN Cool

Magic Tom & Yuri

Weerlicht

wo 20 nov

Weerlicht

Rob Scheepers

Getekend

do 19 dec

Getekend

Marlon Kicken

© Cultureel Centrum Elckerlyc