• Erik Krikke


Erik Krikke werd in de zomer van 2007 uitgezonden naar Kandahar, Afghanistan om daar als operatieassistent te gaan werken in het NAVO-ziekenhuis. Na terugkomst in Nederland bleek het litteken groot en werd er PTSS vastgesteld bij Erik.

‘Operatie geslaagd’ beschrijft de onderbelichte kant van oorlogvoering. Het is een puur verhaal over de hulpverlener die zelf slachtoffer wordt. Erik ging er vol zelfvertrouwen heen, maar hij kwam met vele onzichtbare verwondingen terug. In zijn openhartige autobiografie beschrijft hij hoe zijn trots is afgenomen en zijn zelfbeeld afbrokkelde. En met diezelfde openhartigheid staat hij nu in het theater.

Deze muzikale voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in Nederland veel stof deed opwaaien.

Aan deze reprisevoorstelling zijn enkele nieuwe muzikale onderdelen toegevoegd.

Dit n.a.v. het verschijnen van het debuutalbum #breakthesilence.

“Ik ben zo dankbaar dat zoveel mensen vertellen dat mijn verhaal hen geraakt of geïnspireerd heeft of zelfs kracht heeft gegeven om door te gaan. Dat is onbeschrijflijk. Ik hoop dat wij nog veel meer mensen gaan bereiken met onze boodschap dat het oke is om te zeggen dat je niet oke bent.” (Erik Krikke).

Met medewerking van muzikanten: Marijn Meijer, Fondy Hartman, Bas Rysavy, Erik Krikke, Gijs Pegrom, Danny Rysavy & Marcel Peters.

Bekijk dit ook ook eens

De Canon

za 25 jan

De Canon

Een Beekse opera

De Canon

za 25 jan

De Canon

Een Beekse opera

De Canon

zo 26 jan

De Canon

Een Beekse opera

Uitvoering door orkesten, popbands én muziektheatervoorstelling ‘Spinder'

vr 07 feb

Uitvoering door orkesten, popbands én muziektheatervoorstelling ‘Spinder'

MDT-Collectief

© Cultureel Centrum Elckerlyc