• harry piekema


Acteur Harry Piekema neemt je in de theatrale vertelling Hoogvlieger mee naar de wereld van de Griekse mythen, die zo rijk en verrassend actueel blijken. 

Iedereen kent Icarus, de jongeman met vleugels die het begeven doordat hij te dicht bij de zon komt. Maar Icarus komt gevlogen uit het verhaal van zijn geniale vader Daedalus, de architect, kunstenaar en vluchteling. Met een minimum aan decor en een maximum aan bevlogenheid, humor en ernst, vertelt hij hoe het Daedalus vergaat in zijn wonderlijke zoektocht. 

Harry Piekema vertelt het verhaal, zonder vaste tekst, iedere avond als nieuw. Zijn ervaring als entertainer en zijn kennis van het prachtige Griekse web aan verhalen maken Hoogvlieger tot een borrelende mengeling van een indringend verhaal. 

Piekema is sinds 1981 werkzaam in het theater. Hij speelde en regisseerde hij diverse gezelschappen, zoals de Paardenkathedraal en de Toneelschuur. In 2008 kreeg Piekema tijdens de uitreiking van de Ster Gouden Loeki een oeuvreprijs voor zijn rol als filiaalhouder in de reclamespotjes van Albert Heijn. 

Geen pauze in de voorstelling.

Bekijk dit ook ook eens

Suffragette

vr 25 maa t/m zo 27 maa

Suffragette

Rauwkost

I'm an artist

za 27 nov

I'm an artist

Barrie Stevens

© Cultureel Centrum Elckerlyc