• harry piekema


Acteur Harry Piekema neemt je in de theatrale vertelling Hoogvlieger mee naar de wereld van de Griekse mythen, die zo rijk en verrassend actueel blijken. 

Iedereen kent Icarus, de jongeman met vleugels die het begeven doordat hij te dicht bij de zon komt. Maar Icarus komt gevlogen uit het verhaal van zijn geniale vader Daedalus, de architect, kunstenaar en vluchteling. Met een minimum aan decor en een maximum aan bevlogenheid, humor en ernst, vertelt hij hoe het Daedalus vergaat in zijn wonderlijke zoektocht. 

Harry Piekema vertelt het verhaal, zonder vaste tekst, iedere avond als nieuw. Zijn ervaring als entertainer en zijn kennis van het prachtige Griekse web aan verhalen maken Hoogvlieger tot een borrelende mengeling van een indringend verhaal. 

Piekema is sinds 1981 werkzaam in het theater. Hij speelde en regisseerde hij diverse gezelschappen, zoals de Paardenkathedraal en de Toneelschuur. In 2008 kreeg Piekema tijdens de uitreiking van de Ster Gouden Loeki een oeuvreprijs voor zijn rol als filiaalhouder in de reclamespotjes van Albert Heijn. 

Geen pauze in de voorstelling.

Harry Piekema speelt zijn voorstelling om 19.00 en 21.00 uur.  

Bekijk dit ook ook eens

Baldus Beer

za 27 feb

Baldus Beer

KlarinetNsemble

Films en sterren in het theater

za 23 jan

Films en sterren in het theater

René Mioch

Theatercollege

do 18 maa

Theatercollege

William Rutten

Uitvoering MDT-Collectief 2021

vr 22 jan

Uitvoering MDT-Collectief 2021

MDT-Collectief

© Cultureel Centrum Elckerlyc