• Maudie Speelfilm

Maudie is een ontroerend filmdrama uit 2016 over het huwelijk tussen de Canadese volksschilder Maud Lewis en haar man Everett. De vrouw werkt als schoonmaakster en besluit iets te gaan doen met haar schilderkunsten. Al snel wordt ze een geliefd figuur in de gemeenschap. Donderdag 27 september, aanvang 20.00 uur.

Maudie Lewis is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia.

Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk. Sally Hawkins (ook bekend van Blue Jasmine) en Ethan Hawke (bekend van Boyhood) schitteren in dit ontroerende drama.

Regie: Aisling Walsh. Met o.a. Ethan Hawke (Everett), Sally Hawkins (Maud Lewis), Gabrielle Rose, Mike Daly en David Freehan.

Bekijk dit ook ook eens

Speelfilm Tulipani

vr 07 sep

Speelfilm Tulipani

Like father, like son

do 11 okt

Like father, like son

Darkest Hour

do 08 nov

Darkest Hour

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

za 01 dec

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

© Cultureel Centrum Elckerlyc