• De Meisjes met de Wijsjes Elckerlyc

De Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocalpopgroep. Ze vertolken in vierstemmige arrangementen bekende, Nederlandstalige nummers. En combineren dat met een flinke dosis humor. In de nieuwe show ‘Tegeltjeswijsheid’ onderzoeken ze spitsvondig de Nederlandsche Volksaard. Vrijdag 8 februari, aanvang 20.00 uur.

Drie jaar trekken de dames nu langs de Nederlandse theaters en hun schare fans groeit nog altijd. Met fans van naam zoals Jan Smit, Marco Borsato en Edsilia Rombley. Hun succes is te verklaren: hun programma is een heerlijke nostalgie van het Nederlandse lied. Klassiekers van toen blazen ze, met een theatrale knipoog, nieuw leven in. De Meisjes van Wijsjes dat zijn Arianne Abbestee, Simone Breukink, Tessa Jimmink en Fardoe Swaanswijk.

‘Tegeltjeswijsheid’ is hun eerste avondvullende programma. Virtuoos gearrangeerde en gezongen nummers van toen tot nu en spetterende livemuziek worden afgewisseld met hilarische quizfragmenten, korte sketches en persoonlijke verhalen, met als onderliggende vraag: ‘Die Typische Nederlander… bestaat die eigenlijk wel?’

© Cultureel Centrum Elckerlyc