• OldenHermanns Elckerlyc Hilvarenbeek


Het cabaretduo Oldenhermanns gaat in 'Unsexed' op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren je mee in de sex, drugs en rock-’n-roll van de zandbakrand.

In een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige, harde en ontroerende scenes rennen ze van zandbak naar darkroom, van hockey- naar nachtclub. Op stiletto’s, op de bakfiets, als vrouw, als man of kruipend over straat, maar altijd in stijl.

Pijnlijk herkenbaar, confronterend, troostend en (bijna) altijd sexy. Een pleidooi voor het grootse en meeslepende bestaan van alledag.
Oldenhermanns heeft een geheel eigen stijl die omschreven kan worden als beeldend, absurd en met een grote fysieke overtuigingskracht.

Lize van Olden en Anna Hermanns leerden elkaar kennen op de acteursopleiding van Utrecht en al snel volgden de eerste stappen richting het duo wat ze nu zijn. Ze vonden elkaar in dezelfde nuchtere blik op de wereld. En ja humor ook, maar dat is logisch met een cabaretduo, dat in 2014 het Camerettenfestival won. Met dezelfde fascinatie voor de soms absurde wereld om hen heen, maakten ze voorstellingen voor de Winterparade (COACH) en het Edinburgh Fringe festival (SCALA).

Foto: Karel Sanders
Foto: Karel Sanders

De pers:

 “Even grappig als schrijnend. Een heel eigen en veelbelovend duo” (uit het juryrapport Cameretten)

‘’Fantastische actrices die razendsnel tot de kern van hun typetjes komen’’ (Het Parool)

‘’Je kunt niet anders dan gefascineerd naar hen blijven kijken”’ **** (I Love Theater)

Bekijk dit ook ook eens

Opgefokt (try-out)

do 03 sep

Opgefokt (try-out)

Jandino Asporaat

Hunkert (try-out)

za 12 sep

Hunkert (try-out)

René van Meurs

Subtropique

za 10 okt

Subtropique

De Fransse Eijkel

Opgekropt staat netjes (try-out)

vr 13 nov

Opgekropt staat netjes (try-out)

Jochen Otten

© Cultureel Centrum Elckerlyc