Op humoristische maar ook rake wijze delen Nicky en Daniëlle in dit theaterstuk hun eigen ervaringen als cliënt, zorgprofessional en naaste in de ggz. 'Groeten uit de GGZ' is een voorstelling over zweverige therapeuten, de neiging om alles te diagnosticeren, de strijd tegen de chaos in je hoofd en de zoektocht naar wie je bent naast je psychische kwetsbaarheid. Met een serieuze ondertoon wordt de spot gedreven met de ggz. Muziek en theater, humor en eigen ervaring worden gecombineerd om het gesprek over psychische kwetsbaarheid te openen.

Nagesprek:

Na afloop is er een nagesprek waarbij ruimte is om op de voorstelling te reageren en om eventuele ervaringen uit te wisselen. Uiteraard is het ook mogelijk om niet deel te nemen aan het nagesprek.

Ongewoon Gewoon en Het Kiemuur hebben hetzelfde doel als theatergroep Psychisch Gestoord: We hopen het gesprek over psychische kwetsbaarheid te kunnen openen. Niet alleen voor mensen die de worsteling kennen, maar ook voor naasten en (zorg) professionals. We hopen erkenning en herkenning te bieden, zodat mensen zich minder eenzaam voelen met hun eigen ervaring. Door het delen van ons verhaal en onze ervaringen, hopen we ook anderen aan te moedigen om zich uit te spreken. Het delen van kwetsbaarheid en werken met herstelthema’s is een enorme kracht.


© Cultureel Centrum Elckerlyc