Een leven lang (muziek) komt samen in de voorstelling  OOIT  JONGENS , waarin deze twee rasmuzikanten hun eigen leven onder de loep nemen: de liefde,  de littekens, de zorgen en twijfels. Liedjes en verhalen met een lach en een traan.

Over leren fietsen en dus over vallen en opstaan, over de roots, kinderen en geliefden,  over de steeds killere wereld, ouder worden en die verdomde dood.

Zeker, ooit waren we jongens. En diep in ons hart zijn we dat nog steeds...

Gitarist & zanger Frank van Osch houdt van Americana, rootsmuziek uit het Wilde Westen.  Als songschrijver zoekt hij zijn inspiratie echter véél dichter bij huis. Luister bijv. naar Tegenwind,  over het verliezen van een goede vriend. Drie van zijn liedjes wonnen de Brabantse Dialectpenning voor beste liedtekst. Ook schrijft hij liedjes voor zijn documentaires, zoals De Acht van Chaam  en Het verdriet van carnaval (met Eric Vloeimans). Want hij is ook al een leven lang filmmaker.

Eén van Franks inspiratiebronnen zal deze avond óók op ons toneel verschijnen.  Klein tipje van de sluier: deze bekende zanger kwam in Hilvarenbeek ter wereld… Jos van den Dungen is multi-instrumentalist, componist en arrangeur (hij speelde o.a. met Dimitri van Toren & Het Zuidelijk Toneel en op CD’s van George Baker & the Gathering).  In deze voorstelling speelt hij viool, accordeon, piano & gitaar, hij arrangeert de muziek  en zingt enkele persoonlijke liedjes.

Ooit speelden deze jongens samen in Born in a Barn. Op 5 april gaat bij ons hun theaterprogramma in première, vol kleine, persoonlijke liedjes en herkenbare verhalen:   - O O I T J O N G E N S  -

Bekijk dit ook ook eens

Buiten de Lijntjes

vr 12 apr

Buiten de Lijntjes

Piepschuim

In de Gloria!

wo 16 okt

In de Gloria!

Gerard van Maasakkers

© Cultureel Centrum Elckerlyc