Jojanneke Buylinckx, moeder van een zoon met autisme, beet zich vast in een grillige zoektocht naar goede ondersteuning voor het hele gezin. Met een positief resultaat. Daarmee werd ze een ervaringsdeskundige moeder met een passie voor het inspireren van aankomende professionals. Jojanneke geeft een inkijkje in wat prikkelgevoeligheid van een gezinslid teweeg brengt. Ongetwijfeld weet ze haar enthousiasme over brengen aan de zaal.

In een kort kunstintermezzo presenteren we werk van Lee Eun Jin Eline (25). Kunst is belangrijk in haar leven. Eerst leerde ze tekenen en praten kwam pas daarna.

Robert de Hoog is een landelijk erkend expert en spreker op het gebied van zintuiglijke informatieverwerking. Hij doorloopt met het publiek een dag met alle zintuiglijke prikkels die daarbij aan bod komen. Tussendoor bespreekt hij ervaringen van mensen met autisme waar hij mee gewerkt heeft  aan de hand van de zeven zintuigen.  Op een heel toegankelijke manier geeft hij theoretische achtergrondinformatie en laat hij mensen in de zaal hun hersenen kraken.

Voor en na de presentaties is er een markt met maatschappelijke organisaties in de foyer. De bibliotheek is er ook bij met interessante boeken die aansluiten bij het thema Prikkels!

Meer informatie op www.autismebewust.nl

© Cultureel Centrum Elckerlyc