Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer Gauke die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil. Hij fietst helemaal naar Zuid-Italië om een nieuw bestaan op te bouwen. Een film van regisseur Mike van Diem die ooit een Oscar in de wacht sleepte. Vrijdag 7 september, aanvang 20.00 uur.

Boer Gauke fietst zo'n beetje letterlijk tegen een vervallen boerderij aan die hij met wat handjeklap op de kop weet te tikken. Hij verbouwt het pand en begint een tulpenkwekerij. De bloemen vinden gretig aftrek bij de bevolking. De boer groeit daardoor uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat de werkelijke reden van de boer was om Nederland achter zich te laten. De film ging in 2017 in première.

Regie: Mike van Diem. Cast : Gijs Naber (Gauke), Ksenia Solo (Anna), Giancarlo Giannini (Caterella), Lidia Vitale (Immacolata), Donatella Finnocchiaro (Chiara),, Giorgia Pasotti (Piero), Anneke Sluiters (Ria), e.a.

Bekijk dit ook ook eens

Speelfilm Maudie

do 27 sep

Speelfilm Maudie

Like father, like son

do 11 okt

Like father, like son

Darkest Hour

do 08 nov

Darkest Hour

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

za 01 dec

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

© Cultureel Centrum Elckerlyc