Politica Janet staat op het punt om minister te worden. Reden voor een feestje en ze nodigt wat vrienden uit om dat te vieren. Maar dan komen er pijnlijke geheimen aan het licht. De film ‘The Party’ schetst een ontluisterend portret. Donderdag 7 februari, aanvang 20.00 uur.

Deze opvallend korte (71 minuten) en in zwart-wit geschoten film speelt zich uitsluitend af in het huis van de Britse Janet en voelt in alles als een toneelstuk. Toch schreef regisseur Potter het verhaal speciaal voor film. The Party is beter te genieten als verzameling snappy oneliners dan als film, maar de cast - onder leiding van een wel heel vileine Clarkson - is in topvorm.
Gaandeweg het feest lijkt elke gast wel iets te verbergen. Niet in de laatste plaats de gastvrouw zelf, die stiekem vreemdgaat. Met haar huwelijk gaat het niet zo goed als met haar politieke loopbaan.


Regie: Sally Potter. Cast : Kristin Scott Thomas (Janet), Timothy Spall (Bill), Patricia Clarkson (April), Emily Mortimer (Jinny), Cillian Murphy (Tom), Bruno Ganz (Gottfried), Cherr Jones (Martha).


Bekijk dit ook ook eens

Speelfilm Tulipani

vr 07 sep

Speelfilm Tulipani

Speelfilm Maudie

do 27 sep

Speelfilm Maudie

Like father, like son

do 11 okt

Like father, like son

Darkest Hour

do 08 nov

Darkest Hour

© Cultureel Centrum Elckerlyc