• RK Veulpoepers Hilvarenbeek


In verband met de toenemende bedreiging en aangescherpte adviezen rondom het Coronavirus hebben wij besloten om de documentaire over de Veulpoepers die gepland staat op donderdagavond 12 maart te annuleren. Wellicht zal deze documentaire in de nabije toekomst opnieuw geprogrammeerd worden. Zodra hierover meer bekend is, informeren we onze bezoekers via onze communicatiekanalen.

In de jaren ’70 ontstaat in Hilvarenbeek De Veulpoepers: een feestelijke, strijdlustige folkband met linkse idealen. Ze zijn wereldberoemd in Brabant. Ze spelen op elk dorpsfeest en elke demonstratie. Hun grootste hit is D’n Egelantier. Rondom de Veulpoepers ontstaat een beweging die socalistische idealen in de praktijk brengt door het oprichten van bedrijfjes, communes en een Tilburgse concertzaal die we nu kennen als 013. Als in 1996 een reünie uitmondt in een stevige ruzie, valt het doek definitief voor dit bonte gezelschap.

De documentaire RK Veulpoepers BV, de Hippies van Beek gaat over de opkomst, het ongekende succes en de ondergang van één van de meest dwarse en spraakmakende bands die Nederland gekend heeft. De film gaat over volwassen worden en over hoe hechte vriendschappen uit elkaar spatten door groeiende tegenstellingen en eigenbelang. De muzikanten blikken terug op hun gloriedagen en hun pijnlijke ondergang.

Regisseur & camera: Frank van Osch en Joris Hendrix
Uitvoerend producent: Matthijs Kösters
Productie: Manon Snoeren

Lengte: (geschatte tijd) 70’ minuten 

© Cultureel Centrum Elckerlyc