• Diederick

Ma 17 augustus 2020

Cultureel Centrum Elckerlyc opent zijn theaterdeuren

Na maanden gesloten te zijn geweest vanwege het coronavirus, opent Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek weer zijn theaterdeuren. In het najaar zijn er weer (film)voorstellingen te zien van onder meer de cabaretiers Jandino Asporaat, Jochen Otten en René van Meurs.

Net als andere theaters en bioscopen heeft ook Elckerlyc te maken met de maatregelen van de overheid in verband met de bestrijding van het coronavirus. Anderhalvemeter afstand houden geldt ook binnen de theaters. Dat betekent dat het aantal bezoekers dat een voorstelling kan bijwonen helaas beperkt is. Elckerlyc heeft een capaciteit van 250 stoelen, daarvan kan ongeveer een derde bezet worden.

“Om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van de optredens zullen sommige artiesten, zoals bijvoorbeeld Jandino Asperaat, twee voorstellingen op een avond verzorgen”, zegt algemeen manager Jeroen Zwartjes. “We zijn blij dat we de theaterdeuren weer kunnen openen want we hebben het publiek gemist. En dat is ongetwijfeld ook omgekeerd, want mensen snakken na die maanden van beperkingen naar een fijn avondje uit. Daar gaan wij voor zorgen want gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel”.

Normaal gesproken kost het samenstellen van een programma voor een theaterseizoen meer dan een jaar voorbereiding. Nu moest dat onder hoge druk in een kort tijdbestek gebeuren, maar algemeen manager Zwartjes is blij dat het gelukt is om deze ingewikkelde puzzel te leggen. Vanwege de onzekere situatie heeft Elckerlyc het theaterseizoen 2020–2021 in twee delen gesplitst. Het eerste deel van het programma loopt van september tot en met december. Het programma vanaf januari is nog in voorbereiding.

Ook de huisgenoten (de organisaties die in Elckerlyc hun thuis hebben) hebben inmiddels de draad opgepakt, of gaan dat weer doen. 
Het programma van het cultureel centrum is nu vinden op www.elckerlyc.nu

Kaarten bestellen

Om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM gelden er andere regels voor de kaartverkoop dan normaal.

- U moet online kaartjes bestellen, maar u kunt geen zitplaats uitkiezen. Uw ticket wordt bij de ingang van de zaal gescand en vervolgens krijgt u een stoel toegewezen.

- Er worden alleen kaartjes verkocht aan tweetallen, dat wil zeggen twee personen die tot hetzelfde huishouden behoren. Deze personen zitten naast elkaar. Alleen voor een filmvoorstelling is het nu mogelijk om als eenling een kaartje te kopen.  Wij werken aan een oplossing om ook een beperkt aantal single/1 persoon tickets te verkopen, de oplossing hebben wij op dit moment niet gevonden.

Wij hebben hiertoe helaas moeten besluiten omdat anders het aantal beschikbare zitplaatsen te laag is om de kosten van de voorstelling te dekken. 

- Indien u een rolstoelplaats wenst, dient u dit naast uw reservering via een aparte mail aan ons te melden.

- Bezoekers die op onze online wachtlijst staan voor een voorstelling, of kaarten hebben voor een voorstelling die verplaatst of toch nog geannuleerd wordt, krijgen per e-mail persoonlijk bericht van ons.

- De foyer is voor en na de voorstelling geopend.

© Cultureel Centrum Elckerlyc