Programma

december 2022

vr 09 dec

Tijdloos Genot

Thjum Arts

"What you see is what you get!" Een authentieke gast met doordachte humor. Winnaar van meerdere gerenommeerde cabaretprijzen. Kom je kijken?

za 10 dec

Zald'mHebbe!

Gerard van Maasakkers

Al vanaf de jaren tachtig treedt Gerard van Maasakkers regelmatig op in Hilvarenbeek en trekt steevast volle zalen. Op zaterdag 10 december brengt hij zijn nieuwste programma ten tonele.

za 17 dec

De Schilderijententoonstelling

KHC van 1839 & Bibliotheek Midden-Brabant

De muzikanten van Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 spelen een aantal delen uit de ‘Schilderijententoonstelling’ van Moessorgski. Hein van der Sanden (vrijwilliger bibliotheek) is suppoost/verteller in het programma.

zo 18 dec

Kerstconcert 2022

RSO Midden-Brabant

In navolging van de zeer succesvolle concerten in Kerstsfeer in de jaren vóór het coronatijdperk zal het jarige RSO Midden-Brabant in 2022 weer een Kerstconcert verzorgen in Cultureel Centrum Elckerlyc op zondag 18 december 2022.

januari 2023

vr 13 jan

Beperkt Houdbaar

Andries Tunru en Stefan Hendrikx

Bijzonder improvisatiecabaret van hoog niveau dat je gezien en meegemaakt moet hebben. Maak het mee op vrijdag 13 januari in Elckerlyc Hilvarenbeek.

za 14 jan & za 14 jan

DanCe Skillz 2023

Nieuwjaarsshows

DanCe Skillz gaat in het weekend van 14 en 15 januari 2023 zes spetterende nieuwjaarsshows neerzetten in Elckerlyc. Dat mag je niet missen!

do 19 jan

Eiffel

Speelfilm

Deze film speelt zich af in de negentiende eeuw. Ingenieur Gustave Eiffel is op zoek naar inspiratie voor de bouw van een monument op het Franse vasteland. Alles verandert als hij zijn jeugdliefde ontmoet. Hun verboden relatie inspireerde hem om de skyline van Parijs voorgoed te veranderen.

vr 20 jan

Bekant

Rob Scheepers

Een seizoen zonder Rob Scheepers kan eigenlijk niet. Daarom komt hij ook dit seizoen naar Elckerlyc Hilvarenbeek met zijn nieuwe programma: Bekant. Kom je ook kijken op vrijdag 20 januari?

za 21 jan

Jungleprinter

Zoutmus

Zoutmus trad op tijdens de previewavond op 20 mei in Elckerlyc en komt terug met een avondvullende voorstelling op zaterdag 21 januari 2023. Aanvang 20.00 uur. Kom je ook?

februari 2023

vr 03 feb

De Lachende Derde

Victor Luis van Es

Victor Luis, een standup-comedian die een heel persoonlijk stempel drukt op zijn theatershows. Hij trad op tijdens de previewavond op 20 mei 2022 in Elckerlyc en komt terug met zijn avondvullende show.

maart 2023

vr 03 maa

Lekker Gezellig

Fabian Franciscus

Fabian Franciscus bracht een paar jaar geleden zijn eerste bezoek aan Elckerlyc Hilvarenbeek. En met succes! Hij is nu terug met zijn nieuwe programma: Lekker Gezellig. Te zien op vrijdag 3 maart.

za 04 maa

Films en sterren in het theater

René Mioch

Al meer dan 35 jaar is René ‘Mr. Film’ en ‘Een ster onder de sterren’. Aan de hand van persoonlijke anekdotes geeft hij een uniek kijkje in de wereld van Glitter & Glamour.

vr 10 maa

Oh oh Den Haag!

Arijan van Bavel Theater van de klucht

Een doldwaze komedie vol met Haagse intriges, achterkamertjespolitiek en herkenbare draaikonterij!

za 11 maa

Alleen Brabanders, geen Nederlanders

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk is opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant! Op zaterdag 11 maart vertelt hij over zijn liefde voor Brabant in Elckerlyc.

vr 17 maa

Niet wat je denkt

Beth & Flo

Beth & Flo, behaalden hun pianodiploma aan het Koninklijk Conservatorium. Maar een traditionele carrière in de klassieke muziek zagen ze niet zitten. Ze trekken nu als sprankelend cabaretduo door het land met hun voorstelling ‘Niet wat je denkt’.

za 18 maa

Van Houdini tot Copperfield

Rob & Emiel

Het publiek beleeft een unieke mix van magie, illusie en zelfs experimenten met andermans gedachten, geïnspireerd door de grootmeesters van de magie. Rob en Emiel gaan in deze schijnbaar onmogelijke show terug naar hun roots.

vr 24 maa t/m zo 26 maa

Anne

Rauwkost

Het verhaal van Anne Frank kan niet vaak genoeg verteld worden. Theatermaker Koen Ketelaars gaat in gesprek met ‘de jeugd’ van theatergroep Rauwkost om zo hun visie en mening te gebruiken voor deze voorstelling.

april 2023

zo 02 apr

KidsPop

Monique Smit

Monique Smit is bekend als zangeres en presentatrice. Ze lanceerde een boek met cd met kinderliedjes. Een theatershow kon natuurlijk niet uitblijven en doet op haar tournee KidsPop ook Hilvarenbeek aan.

wo 12 apr

Waar we gebleven waren

Karin Bloemen en Cor Bakker

Een avondje theater zoals het hoort, zonder Zoom, scherm en koptelefoon, maar met al die echte, lachende en genietende mensen om je heen.

vr 14 apr

Best Of

Tobi Kooiman

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch?

mei 2023

za 13 mei

Absurd

Nabil

Deze veelzijdige en zeer getalenteerde Brabantse cabaretier staat voor het eerst in Hilvarenbeek. Hij heet voluit Nabil Aoulad Ayad maar in het theater is het kortweg Nabil, geboren en getogen in Waalwijk.

© Cultureel Centrum Elckerlyc