Programma

januari 2019

za 26 jan

William Boeva

Reset

Hij is klein van stuk – pakweg 140 cm hoog – maar dat compenseert hij helemaal met zijn rappe mond: William Boeva. Deze Vlaamse cabaretier maakt in eigen land furore en wil nu ook de Nederlandse zalen veroveren met zijn nieuwe show ‘Reset’. Op zaterdag 26 januari te zien in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.

zo 27 jan

Mini Boek Food festival

Mini Boek Food festival EEN ZONDAGOCHTEND VOL VERHALEN MUZIEK EN THEATER Vier keer per jaar legt Nol Havens de picknickkleedjes klaar voor peuters (2+), kleuters en hun papa's, mama's, opa's en oma's. Smul je op 27 januari weer mee?!

wo 30 jan

De wondere wereld van de traan

Ad Vingerhoets, Oliver Pesch & Maurice Mikkers

Niets zo alledaags dan tranen. Huilen om vreugde, om verdriet en alles wat daar tussen zit. Maar wat zijn dat eigenlijk tranen, waar komen ze vandaan? Psycholoog prof. Ad Vingerhoets geeft op 30 januari in Elckerlyc op een verhelderende inkijk in de Wondere wereld van de traan.

februari 2019

vr 01 feb

Lezing over Jan Naaijkens

Theo Schouw

Dat Jan Naaijkens op 10 februari honderd jaar hoort te worden zal niemand meer ontgaan zijn. Auteur Theo Schouw die een biografie over Naaijkens heeft geschreven, geeft ter ere hiervan een lezing. De lezing vindt plaats in Elckerlyc op vrijdag 1 februari, aanvang 20.00 uur.

za 02 feb

Rob & Emiel

Onderweg (12+ jaar)

Voor Rob en Emiel is optreden in Hilvarenbeek een beetje een thuiswedstrijd. De magic-cabaretiers hebben hier nog wat van hun wortels liggen. Met hun show ‘Onderweg’ doen ze opnieuw Elckerlyc aan, op zaterdag 2 februari, aanvang 20.00 uur.

di 05 feb

Benefietconcert voor de stichting lach voor een dag!

Leerlingen zangschool Hilvarenbeek en dansschool Hilvarenbeek

Met veel muzikaal enthousiasme en trots willen wij jullie uitnodigen voor ons benefietconcert op 5 februari. Dit optreden wordt georganiseerd door zangschool Hilvarenbeek olv Margret Engel in goede samenwerking met cultureel centrum Elckerlyc Hilvarenbeek en de dansschool Hilvarenbeek olv Meike Roberts.

vr 08 feb

De Meisjes met de Wijsjes

Tegeltjeswijsheid

De Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocalpopgroep. Ze vertolken in vierstemmige arrangementen bekende, Nederlandstalige nummers. En combineren dat met een flinke dosis humor. In de nieuwe show ‘Tegeltjeswijsheid’ onderzoeken ze spitsvondig de Nederlandsche Volksaard. Vrijdag 8 februari, aanvang 20.00 uur.

za 09 feb & za 09 feb

Jan Naaijkens 100 jaar!

Diverse artiesten

Jan Naaijkens 100 jaar!

do 14 feb

The Party

Politica Janet staat op het punt om minister te worden. Reden voor een feestje en ze nodigt wat vrienden uit om dat te vieren. Maar dan komen er pijnlijke geheimen aan het licht. De film ‘The Party’ schetst een ontluisterend portret. Donderdag 14 februari, aanvang 20.00 uur.

vr 15 feb

Bikse Talkshow over wifi-generatie

Pepijn Crone presenteert Bikse Talkshow over wifi-generatie De bekende tv-journalist Pepijn Crone (RTL Nieuws) presenteert de volgende editie van de Bikse Talkshow op vrijdag 15 februari in Elckerlyc. Het thema is deze keer de wifi-generatie: kinderen die denken dat tablets, smartphones, sociale media en internet altijd al bestaan hebben.

vr 22 feb & za 23 feb

Karnavalskuzzèrt Koninklijke Harmonie Concordia

In het weekend voor Carnaval vindt traditioneel het Karnavalskuzzèrt van de Koninklijke Harmonie Concordia plaats. Tijdens dit concert laat de harmonie zien dat muziek en carnaval onlosmakelijk verbonden zijn. Het is dan ook de muzikale aftrap van het Carnaval in Hilvarenbeek. Na het concert op vrijdag vindt in de foyer nog een afterparty plaats. Vrijdag 22 en zaterdag 23 februari, aanvang telkens om 20.11 uur.

maart 2019

vr 08 maa

Visages Villages

Filmmaker Agnès Varda is een icoon van de Franse filmwereld. Bijna negentig jaar oud weet ze van geen ophouden. Samen met de veel jongere kunstenaar JR maakte ze een reis naar het platteland, en hun ervaringen legden ze vast in de documentaire Visages Villages. Vrijdag 8 maart, aanvang 20.00 uur.

za 09 maa

Bram van der Vlugt

Vogel (try-out)

Bram van der Vlugt speelt de hoofdrol in het toneelstuk Vogel, waarin hij samen met zijn kleinzoon terugkijkt op zijn leven. Een even pijnlijke als ontroerende voorstelling met een begenadigd acteur in de hoofdrol. De voorstelling is te zien op zaterdag 9 maart, aanvang 20.00 uur.

do 14 maa

The Post

Een halve eeuw geleden brachten de Amerikaanse kranten opzienbarende onthullingen die de presidenten Johnson en Nixon in grote verlegenheid brachten. De film ‘The Post’ schetst de taaie strijd van The Washington Post tegen het establishment. Donderdag 14 maart, aanvang 20.00 uur.

vr 15 maa

Nienke Plas

Van de hak op de tak (try-out)

Nienke Plas is een rijzende ster aan het firmament van het Nederlandse cabaret. Ze maakte eerst naam als vlogger op YouTube met soms hilarische filmpjes. Tot ze besloot de camera te verruilen voor het podium. Haar debuutshow heet ‘Van de hak op de tak’. Vrijdag 15 maart in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.

do 21 maa

Freedom Eerbetoon aan George Michael

Jordan Roy

De liedjes van de legendarische popmuzikant George Michael leven voort in ‘Freedom’. Een theatershow door Jordan Roy, vergezeld van zijn live-band en met backing vocals voor de meerstemmige sound. Een waardig eerbetoon aan een grote popheld. Donderdag 21 maart, 20.00 uur

vr 22 maa

LAKSHMI – Adem

LAKSHMI is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Na veel shows in poppodia en op festivals debuteert ze nu met optredens in het theater. Vrijdag 22 maart in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.

zo 24 maa

KlarinetNsemble

Het koffieconcert van het KlarinetNsemble is inmiddels een mooie traditie in het voorjaar. Het gezelschap van klarinetspelers staat bekend om zijn hoge kwaliteit en de uitvoering van bijzondere arrangementen en originele werken. Zondag 24 maart, aanvang 11.00 uur.

zo 24 maa

Medisch Centrum Best

Miryanna van Reeden, Arijan van Bavel e.v.a.

Wie van een goede klucht houdt komt met ‘Medisch Centrum Best’ helemaal aan zijn trekken. Arijan van Bavel (alias Adje) zet als slungelige stagiaire het lokale ziekenhuis op zijn kop. Niets is hem te dol, tot afgrijzen van de strenge hoofdzuster. Zondag 24 maart, aanvang 14.00 uur.

za 30 maa & zo 31 maa

Rauwkost – Opwaaiend stof

Opwaaiend stof’ is muziektheater over liefde, wraak en haute couture. Uitgevoerd door Rauwkost op een manier die je van dit Beekse gezelschap mag verwachten: met gevoel, rauw, intens en met Nederlandstalige liedjes. Twee voorstellingen op zaterdag 30 maart en zondagmiddag 31 maart.

april 2019

vr 05 apr

Guido Weijers

Masterclass Geluk

We kennen Guido Weijers als de scherpe, spitsvondige comedian. Maar hij heeft meer in zijn mars. Hij trekt nu het land in met een theatercollege over ‘geluk’. Een leerzame avond die tot nadenken stemt. Vrijdag 5 april, 20.00 uur.

za 06 apr

Holland Dance Festival

Talent on the move

Jonge danstalenten van Talent On The Move doen opnieuw Hilvarenbeek aan. In Elckerlyc komen ze met een voorstelling met gevarieerde choreografieën. Een aanstekelijke productie op hoog niveau, die vorige keer in Hilvarenbeek een enthousiast publiek vond. Zaterdag 6 april, 20.00 uur.

zo 07 apr

Angela Groothuizen -Lueke binge (try-out)

Met haar zestigste verjaardag in zicht is zangeren en acteur Angela Groothuizen nog altijd een brok creativiteit. Ze komt met een nieuw, meeslepend theaterprogramma waarin liedjes en anekdotes en elkaar afwisselen. Het publiek was enthousiast over haar vorige show in Elckerlyc. Zondagmiddag 7 april, aanvang 14.30 uur

vr 12 apr

Onze vriendschap, dat ben ik

Toine van Rongen en Cesar Moerman

‘Onze vriendschap, dat ben ik’ is een cabareteske voorstelling van twee mannen over het herkenbare faillissement van een oude vriendschap. Ontnuchterend, maar vooral ook komisch, hilarisch en intelligent. En mix van humor en poëzie, een gedurfde combinatie. Vrijdag 12 april, aanvang 20.00 uur.

za 13 apr

Edsilia Rombley

The Piano Ballads & More

‘The Piano Ballads & More’ is de nieuwste theatershow van zangeres en actrice Edsillia Rombley. Het is een aaneenschakeling van prachtige liedjes, gebracht vanuit een verrassend kleine setting. Een persoonlijke theatershow vol ontroering en energie. Zaterdag 13 april, aanvang 20.00 uur.

do 18 apr

Denial

De auteur David Irving staat bekend als Holocaustontkenner. Toen de Amerikaanse historica Deborah Lipstadt hem daarvan beschuldigde, spande hij een rechtszaak aan wegens laster. De film Denial is de weerslag van dit bijzondere proces, dat Irving tot opluchting van velen verloor. Donderdag 18 april, aanvang 20.00 uur.

mei 2019

do 16 mei

Bram Fischer

Zuid-Afrika, 1963. Negen kopstukken van het verboden ANC, onder wie Nelson Mandela, worden beschuldigd van terrorisme. Het Apartheidsregime eist de doodstraf. De groep wordt verdedigd door de gerespecteerde advocaat Bram Fischer die heimelijk ook bij het ANC betrokken is. De Nederlandse regisseur Jean van de Velde maakte er een indrukwekkend filmdrama van. Donderdag 16 mei, aanvang 20.00 uur.

vr 17 mei & za 18 mei

MDT- Collectief

Op 18 januari muziektheater door orkesten MDT-C in samenwerking met Theaterschool Hilvarenbeek. Op 19 januari en 18 mei uitvoeringen popbands MDT-C.

za 18 mei & zo 19 mei

‘De Kleine Zeemeermin 6+’

Musicalhuis

Een prachtige familievoorstelling gespeeld door de leerlingen van Musicalhuis. Duik je mee de onderwaterwereld in? Kom kijken en geniet van het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Andersen.

juni 2019

za 15 jun & zo 16 jun

Eindvoorstelling Dansschool Hilvarenbeek – Jubileumvoorstelling

Dansschool Hilvarenbeek

Tijdens deze jaarlijkse eindvoorstelling schitteren de leerlingen van Dansschool Hilvarenbeek in een unieke voorstelling welke elke jaar een wisselend en verrassend thema heeft.

za 29 jun & za 29 jun

DanCe Skillz

Na uitverkochte voorstellingen in 2018 hebben de geweldige dansgroepen van DanCe Skillz weer hard getraind voor de shows van 2019.

© Cultureel Centrum Elckerlyc