Programma

juni 2024

za 22 jun

Performing Night

Cultuurschool Hilvarenbeek

Verwacht je daarnaast ook aan bekende klassiekers van; Radiohead, Bryan Adams, ACDC, Tina Turner, etc ...

september 2024

vr 13 sep

Previewavond seizoen 2024/2025

Elckerlyc

Deze voorstelling is uitverkocht! Wil je op de wachtlijst? Klik dan even door.

wo 18 sep

Speelfilm: Past Lives

Nora en Hae Sung, twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie naar Canada emigreert. Na een leven met iemand anders opgebouwd te hebben, wordt Nora jaren later herenigd met haar jeugdliefde.

do 19 sep

Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin! (try-out)

Karin Bloemen & Old School Band

In deze voorstelling gaat Karin Bloemen opnieuw op zoek naar de grote muzikale inspiratiebronnen, variërend van Ella Fitzgerald tot Barbra Streisand en van Stevie Wonder tot Gladys Knight. Het repertoire van deze grootheden is door Karin en de band opnieuw gearrangeerd en ‘eigen’ gemaakt.

di 24 sep

Je kunt me gerust een geheim vertellen.

De Vergeten Tuin & Matzer Theaterproducties

Je kunt me gerust een geheim vertellen is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie; geschreven door regisseur Madeleine Matzer, gespeeld door Astrid van Eck, met muzikale ondersteuning door Helge Slikker.

wo 25 sep

The flow of life

Marjolein Berendsen & Geronimo Snijtsheuvel

Laat je meevoeren langs de seizoenen in jezelf door piano virtuoos Geronimo Snijtsheuvel en meditatie expert Marjolein Berendsen. Een bijzondere combinatie van live muziek en meditatie, waarbij je een diepe ontspanning ervaart, de flow van het leven weer voelt stromen en vol energie en inspiratie naar huis gaat.

do 26 sep

Hier is Iris Live (try-out)

Iris Rulkens

Iris Rulkens neemt je in haar luchtige theatershow ‘Hier is Iris Live’ mee op een opwindende reis door haar leven. Ze gooit alle kaarten op tafel en deelt openhartig haar ervaringen.

oktober 2024

do 03 okt

PechaKucha in Beek

Vierde editie

Na een succesvolle eerste, tweede en derde editie staat editie 4 van de Beekse PechaKucha op de agenda van Elckerlyc: donderdag 3 oktober 2024. Verwacht een avond luisteren én vooral genieten van tien enthousiaste verhalenvertellers over de meest uiteenlopende onderwerpen.

vr 04 okt & za 05 okt

Bevrijdingsconcert

Koninklijke Harmonie Concordia van 1839

Ticketverkoop start binnenkort!

wo 09 okt

Noodzakelijk kwaad

René van Meurs

Deze voorstelling is uitverkocht! Wil je op de wachtlijst? Klik dan even door.

do 10 okt

Magic Tom & Yuri ZIJN Cool

Magic Tom & Yuri

Het is van heb ik me jou daar, hilarisch, absurd en stuurt al je zintuigen het bos in (welk bos maakt niet uit, niet te lang bij stilstaan). Anarchie is de norm, mislukken een succes (€€€€). ‘Magic Tom & Yuri ZIJN Cool’ is de nieuwe punkgoochelshow van Alt-Boi icons 𖤐 Magic Tom & Yuri 𖤐

wo 16 okt

In de Gloria!

Gerard van Maasakkers

Deze voorstelling is uitverkocht! Wil je op de wachtlijst? Klik dan even door.

do 17 okt

Het Grootste Cadeau

Charlotte van der Pluijm

“Goed voor jezelf zorgen is Het Grootste Cadeau dat je anderen kunt geven” is waar deze theaterlezing over gaat.

vr 18 okt

De kwaadste niet

Jochen Otten

Deze voorstelling is uitverkocht! Wil je op de wachtlijst? Klik dan even door.

wo 23 okt

In de Geluidentuin 3+

SlodDe & Vos

SlodDe & Vos in de Geluidentuin is niet zomaar een liedjesvoorstelling; het is een levendige, gekke show waarin kinderen ontdekken dat geluiden net zo kleurrijk zijn als zijzelf en een belangrijke rol spelen in dit betoverende verhaal.

wo 23 okt

Speelfilm: Das Lehrerzimmer

De Duitse film DAS LEHRERZIMMER is een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt.

za 26 okt

De klootzak en de eikel (try-out)

Mike Boddé & Onno Innemee

Twee mannen denken dat ze twee willekeurige mannen zijn. (‘Een-spectaculair-spannende-hilarische-who-dunnit-toneel-comedy’)

november 2024

vr 01 nov t/m zo 03 nov

Het Voorland

Rauwkost

Rauwkost maakt van Het Voorland een muzikale voorstelling met vragen, groepsdruk, angsten, een beetje humor en veel muziek.

wo 06 nov

Yoga Concert

Annalie Vermeer & Inan Inan

Kom en volg een ontspannen yogales van Annalie Vermeer terwijl je naar de prachtige muziek van duo Inan Inan luistert. Dubbel ontspannen!

do 07 nov

In de Lift

Rian Gerritsen, Yazan Al Hakim & Sylvia Poorta

'In de lift' is geestig, grappig en intelligent. Humor, drama en spanning wisselen elkaar hoog tempo af.

wo 20 nov

Weerlicht

Rob Scheepers

Deze voorstelling is uitverkocht! Wil je op de wachtlijst? Klik dan even door.

vr 22 nov

Was ik maar een kat

Joshua Aaron

Was ik maar een Kat is een theatrale filmische live documentaire, bestaande uit een aaneenschakeling van schoonheid in klank en beeld en vertelt wereldse verhalen, zonder daarbij woorden te hoeven gebruiken.

za 23 nov

Slash N' Roses

Slash N' Roses bestaat uit 8 gepassioneerde en ervaren rockers die technisch op het hoogste niveau alle wereldhits en de beste albumsongs van de Amerikaanse superband Guns N' Roses tot in de perfectie weten neer te zetten.

wo 27 nov

Speelfilm: Dark Waters

Waargebeurd rechtbankdrama over advocaat Robert Bilott (Ruffalo), die het opneemt tegen chemiereus DuPont, waar decennialang stoffen gebruikt werden waarvan bekend was dat die slecht waren voor mens en milieu.

do 28 nov

PechaKucha Klimaand editie

Speciale editie

Een speciale Klimaand editie! Verwacht een avond luisteren én vooral genieten van tien enthousiaste verhalenvertellers over alles wat met het klimaat te maken heeft.

za 30 nov

All By Myself - Milène

Milène van der Smissen

Zangeres Milène neemt na haar succesvolle show over Dolly Parton Céline Dion nu onder de loep.

december 2024

zo 01 dec

Job & Jette en Sinterklaas

Rauwkost

Vol verwachting kloppen jullie hartjes…

za 07 dec

Hij komt, Hij komt!

Andy Marcelissen

Hoe blijft de feestmaand feestelijk? Hoe houden we het vrolijk? Deze voorstelling dus.

zo 08 dec

Totolicious

(Matinee)concert

Wie kent de vele hits van Toto niet: Rosanna, Stop loving you en natuurlijk Africa. Totolicious brengt de gangbare en lekker in het gehoor liggende pop/rockmuziek van Toto met alle bijbehorende live intro’s, outro’s, solo’s en verrassende wendingen.

wo 18 dec

Speelfilm: The Holdovers

In The Holdovers, van de veelgeprezen regisseur Alexander Payne, moet een chagrijnige onderwijzer (Paul Giamatti) op een prestigieuze Amerikaanse school tijdens de kerstvakantie achterblijven op de campus om toezicht te houden op het handjevol leerlingen dat nergens anders heen kan.

do 19 dec

Getekend

Marlon Kicken

Het getekende portret van Marlon Kicken is de basis van een nieuwe cabaretvoorstelling. Zijn gezicht is getekend door alle emoties die hij verwerkt in deze cabaretshow. Als toeschouwer zullen de lijnen ook iets aangescherpt worden.

za 28 dec

Pinocchio

Canti Vaganti

In Pinocchio, een waanzinnig verhaal blaast Canti Vaganti het onverbiddelijke en grappige verhaal van Carlo Collodi over de houten marionet nieuw leven in.

januari 2025

vr 10 jan

Best Of 2

Tobi Kooiman

Tobi Kooiman is cabaretier en wiskundige. Met zijn gevoel voor logica tackelt hij levensvraagstukken en alledaagse kwesties en neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

zo 19 jan

Daar hebben we het niet meer over

Karin Bruers, Nol Havens en Marjolein Heesters

‘Daar hebben we het niet meer over’ is een matineevoorstelling. Een grappige, vrolijke en mogelijk ontspannen voorstelling zo midden op de dag.

za 25 jan

Een Ierse avond met Mannen van Naam

Mannen van Naam

In dit theaterprogramma gaan de Mannen op zoek naar die Keltische roots. Ze reizen naar Ierland en komen terug met mooie, spannende en hilarische verhalen waaruit veel duidelijk zal worden.

wo 29 jan

Speelfilm: The Old Oak

THE OLD OAK is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, DANIEL BLAKE, SORRY WE MISSED YOU). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel.

do 30 jan

Doet u ook mensen?

Janneke de Bijl

'Doet u ook mensen?' is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het nu met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

februari 2025

za 01 feb

De Foute Liedjes Parade

Vuile Huichelaar

Masterclass alles vergeten! Met een parade aan heerlijk foute liedjes en dito types leggen de koninginnen van het meezingcabaret Paulette Willemse en Saskia van Zutphen menig hedendaags probleem bloot.

za 08 feb

AZNAVOUR

Frank Cools & Florian de Schepper

Twee mensen op het podium. Een zanger (een hele goeie!) en een gitarist (een fantastische!). Meer is er niet nodig om dat prachtig repertoire van Charles Aznavour te doen glinsteren en fonkelen.

do 13 feb

Zoete Koek

Gerrie Smits

‘Zoete Koek’ is voor Gerrie zowel levensreddend als -bedreigend. Hij heeft diabetes type 1 en balanceert daardoor voortdurend op het koord van de juiste bloedsuikerspiegel. Hij zal altijd een tweestrijd hebben ten opzichte van deze heerlijke maar levensverkortende versnapering. Of geldt dat niet alleen voor mensen met suikerziekte?

maart 2025

vr 21 maa t/m zo 23 maa

De jongen met de gestreepte pyjama

Rauwkost

Na ‘Anne' komt Rauwkost met een nieuwe, indrukwekkende voorstelling over de oorlog.

do 27 maa

De Kringloper

Chris Verlaan

In ‘De Kringloper’ neemt Chris u mee naar zijn – voorheen rustige – omgeving van de kringloopwinkel, waarin hij ook daar niet kan ontkomen aan levensvraagstukken zoals de voordelen van solo-daten, het juiste moment van valeriaan gebruik, een cursus ‘gepest worden’ en de innerlijke angsthaas omarmen.

vr 28 maa

Wat Zou Liefde Doen?

Lisa Portengen

Lisa Portengen toerde 8 jaar met haar succesvolle theatertour Smart&Sexy én theatrale lezingen door heel Nederland en is terug met een exclusieve theatertour: Wat Zou Liefde Doen?

za 29 maa

De magische kast 4+

Huub Cooijmans

Een familievoorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten.

april 2025

wo 02 apr

De Lijn van Robert van der Kroft

Robert van der Kroft (tekenaar van stripfiguren als Sjors en Sjimmie, Claire, e.a.)

In zijn boeiende theatercollege De lijn van Robert van der Kroft vertelt hij het publiek alles over de ontwikkeling van de strip, sinds begin vorige eeuw tot heden, en in het bijzonder zijn ervaringen van de afgelopen 50 jaar.

za 12 apr & zo 13 apr

Toneelgroep Maet hout Staet laat zich van haar zonnige kant

Maet hout Staet

Met een fris stuk in het voorjaar van 2025. Op zaterdagavond 12 en zondagmiddag 13 april.

© Cultureel Centrum Elckerlyc