Programma

maart 2019

di 26 maa

“Duurzaamheid, onze verborgen impact”.

Een leefbare toekomst. Verander de wereld, begin bij jezelf.

vr 29 maa

Uitnodiging afscheid burgemeester Ryan Palmen

Uitnodiging afscheid burgemeester Ryan Palmen Na negen jaar neemt onze burgemeester afscheid van Hilvarenbeek. In april start hij als burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas. Ter gelegenheid van zijn afscheid organiseren we twee speciale bijeenkomsten waarin u persoonlijk afscheid kunt nemen. De gemeenteraad neemt afscheid van de burgemeester in zijn vergadering van donderdag 28 maart. U bent hier van harte welkom op de publieke tribune.

za 30 maa & zo 31 maa

Rauwkost – Opwaaiend stof

Opwaaiend stof’ is muziektheater over liefde, wraak en haute couture. Uitgevoerd door Rauwkost op een manier die je van dit Beekse gezelschap mag verwachten: met gevoel, rauw, intens en met Nederlandstalige liedjes. Twee voorstellingen op zaterdag 30 maart en zondagmiddag 31 maart.

april 2019

do 04 apr

An Inconvenient Sequel

Truth to Power

Tien jaar na An Inconvenient Truth zet Vice-president Al Gore zijn onvermoeibare strijd voort waarbij hij in deze film laat zien hoe dicht we bij een energierevolutie staan. De film wordt vertoond op donderdag 4 april, aanvang 20.00 uur.

vr 05 apr

Guido Weijers

Masterclass Geluk

We kennen Guido Weijers als de scherpe, spitsvondige comedian. Maar hij heeft meer in zijn mars. Hij trekt nu het land in met een theatercollege over ‘geluk’. Een leerzame avond die tot nadenken stemt. Vrijdag 5 april, 20.00 uur.

za 06 apr

Holland Dance Festival

Talent on the move

Jonge danstalenten van Talent On The Move doen opnieuw Hilvarenbeek aan. In Elckerlyc komen ze met een voorstelling met gevarieerde choreografieën. Een aanstekelijke productie op hoog niveau, die vorige keer in Hilvarenbeek een enthousiast publiek vond. Zaterdag 6 april, 20.00 uur.

zo 07 apr

Angela Groothuizen -Lueke binge (try-out)

Met haar zestigste verjaardag in zicht is zangeren en acteur Angela Groothuizen nog altijd een brok creativiteit. Ze komt met een nieuw, meeslepend theaterprogramma waarin liedjes en anekdotes en elkaar afwisselen. Het publiek was enthousiast over haar vorige show in Elckerlyc. Zondagmiddag 7 april, aanvang 14.30 uur

za 13 apr

Edsilia Rombley

The Piano Ballads & More

‘The Piano Ballads & More’ is de nieuwste theatershow van zangeres en actrice Edsillia Rombley. Het is een aaneenschakeling van prachtige liedjes, gebracht vanuit een verrassend kleine setting. Een persoonlijke theatershow vol ontroering en energie. Zaterdag 13 april, aanvang 20.00 uur.

zo 14 apr

Mini BOEK FOOD Festival

Aadje Piraatje

De Bibliotheek en CC Elckerlyc presenteren op 14 april weer een Mini BOEK FOOD Festival, met de voorstelling van Aadje Piraatje en met een gezellige picknick vóór de voorstelling.

do 18 apr

Denial

De auteur David Irving staat bekend als Holocaustontkenner. Toen de Amerikaanse historica Deborah Lipstadt hem daarvan beschuldigde, spande hij een rechtszaak aan wegens laster. De film Denial is de weerslag van dit bijzondere proces, dat Irving tot opluchting van velen verloor. Donderdag 18 april, aanvang 20.00 uur.

do 25 apr

Vele Hemels boven de zevende

De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck debuteerde in 2013 met ‘Vele hemels boven de zevende’ en de roman werd meteen een bestseller. Een verfilming van deze familiegeschiedenis kon niet uitblijven. GRATIS TOEGANG

mei 2019

do 16 mei

Bram Fischer

Zuid-Afrika, 1963. Negen kopstukken van het verboden ANC, onder wie Nelson Mandela, worden beschuldigd van terrorisme. Het Apartheidsregime eist de doodstraf. De groep wordt verdedigd door de gerespecteerde advocaat Bram Fischer die heimelijk ook bij het ANC betrokken is. De Nederlandse regisseur Jean van de Velde maakte er een indrukwekkend filmdrama van. Donderdag 16 mei, aanvang 20.00 uur.

vr 17 mei

MDT- Collectief

Jubileum uitvoering 5 jaar MDT-Collectief Orkesten, popbands, ensembles, theater en docenten zorgen samen voor een spetterende show!

za 18 mei

Musical De Kleine Zeemeermin 6+

Musicalhuis

Een prachtige familievoorstelling gespeeld door de oudste leerlingen van Musicalhuis. Duik je mee de onderwaterwereld in? Kom kijken en geniet van het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Andersen.

zo 19 mei

Musical De Kleine Zeemeermin 6+

Musicalhuis

Een prachtige familievoorstelling gespeeld door de jongste leerlingen van Musicalhuis. Duik je mee de onderwaterwereld in? Kom kijken en geniet van het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Andersen.

juni 2019

za 15 jun & zo 16 jun

Eindvoorstelling Dansschool Hilvarenbeek – Jubileumvoorstelling

Dansschool Hilvarenbeek

Tijdens deze jaarlijkse eindvoorstelling schitteren de leerlingen van Dansschool Hilvarenbeek in een unieke voorstelling welke elke jaar een wisselend en verrassend thema heeft.

© Cultureel Centrum Elckerlyc