Programma

november 2019

do 21 nov

Scheepers checkt uit (try-out)

Rob Scheepers

Na een jaar te hebben overgeslagen en op veler verzoek is Rob Scheepers weer terug met zijn razend populaire nieuwjaarsconference. Actuele zaken en onderwerpen die ons bovenmatig bezighouden neemt de cabaretier scherp en met humor op de hak.

za 23 nov

Hilverjazz 2019

Hilverjazz Festival is een jaarlijks jazz festival in alle zalen van Elckerlyc. Met eigentijdse, toegankelijke muziek voor een jazz-minded publiek met een brede interesse. Ook in aanpalende muziekstijlen, zoals R&B, Soul, Funk en Fusion, maar geen old style dixieland!

do 28 nov

The Death of Stalin

Nadat dictator Josef Stalin in de Sovjet-Unie op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Speelfilm The Death of Stalin, te zien in Elckerlyc op donderdag 28 november. Aanvang 20.00 uur.

vr 29 nov

Sinterklaas in Sprookjesland

Musicalhuis

Sinterklaas komt bijna aan in sprookjesland. Roodkapje en Doornroosje maken een heel speciaal schilderij voor sinterklaas. Interactieve kindervoorstelling m.m.v. de docenten van Musicalhuis.

za 30 nov

Ik Loop

Gerard van Maasakkers

Na zijn bijzonder succesvolle programma 'Veertig jaar liedjes' loopt Gerard van Maasakkers verder. En op zijn tocht doet hij wederom Hilvarenbeek aan, het dorp waar hij een bijzondere band mee heeft.

december 2019

zo 01 dec

Job en Jette en het boek van Sinterklaas

Rauwkost

In de meest spannende tijd van het jaar zitten ook Job en Jette te wachten op het grote feest… Het sinterklaasfeest. Maar nu zul je zien dat juist bij Job en Jette de dag anders loopt dan dat ze eigenlijk zouden willen.

do 05 dec

Le Grand Bain

Een groep gedeprimeerde veertigers, allen op de rand van een midlifecrisis, besluit het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmers te vormen. Hun trainer is een voormalige zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. Te zien in Elckerlyc op donderdag 5 december in Elckerlyc. Aanvang 20.00 uur.

za 07 dec t/m za 14 dec

De Gelaarsde Poes

Maet Hout Staet

Toneelgroep Maet hout Staet presenteert i.s.m. Dansschool Hilvarenbeek: tadatadaaa……… De Gelaarsde Poes! Een grandioos spektakel, waar u met de hele familie bij wil zijn.

zo 15 dec

Kerstconcert

RSO Midden-Brabant

In navolging van het zeer succesvolle concert in kerstsfeer van 2018 zal het RSO Midden-Brabant ook in 2019 weer een kerstconcert verzorgen in Elckerlyc. Met een gevarieerd programma dat de bezoeker al in de kerststemming brengt.

za 21 dec

Geen Viking

Mark van de Veerdonk

Als cabaretier is Mark van de Veerdonk zo'n beetje kind aan huis in Elckerlyc. Ook in zijn nieuwe voorstelling 'Geen Viking' doet hij weer van zich spreken met zijn handelsmerk: Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen.

vr 27 dec

De Dirigent

De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico, die als kind met haar ouders naar de VS verhuist. Te zien in Elckerlyc op vrijdag 27 december in Elckerlyc. Aanvang 20.00 uur.

januari 2020

vr 10 jan

RUMAG.

try-out

RUMAG. De internetsensatie die iedereen kent van de zwart/witte ongecompliceerde en uiterst grappige slogans heef nu ook een theaterversie. En doet op toernee door Nederland ook Elckerlyc aan.

vr 17 jan

Grote Woorden

Piepschuim

Cabaretgroep Piepschuim begon ooit als trio, tegenwoordig is het een duo. Maar ze hebben niets aan scherpte en humor verloren. Tweemaal eerder stond Piepschuim in Elckerlyc op de planken, nu komen de twee heren met het programma 'Grote woorden'.

za 18 jan

Operatie geslaagd

Erik Krikke & 7even Bridges

Erik Krikke werd in de zomer van 2007 uitgezonden naar Kandahar, Afghanistan om daar als operatieassistent te gaan werken in het NAVO-ziekenhuis. Na terugkomst in Nederland bleek het litteken groot en werd er PTSS vastgesteld bij Erik.

zo 19 jan

Elckerlyc Klassiek

Jac van Steen, Charlotte Janssen e.a.

"Opera in een notendop..." Sex Drugs & Rock 'n Roll op de Bühne... Een lezing met muziek door Jac van Steen m.m.v. Charlotte Janssen - sopraan. Aanvang 11.00 uur.

za 25 jan

De Canon

Een Beekse opera

Na het succes van de opera “De Impresario” begin 2018 is er nu dan weer een nieuwe echte Beekse opera: ”De Canon”. Libretto en regie: Michiel van der Sanden. Muzikale leiding: Maarten Jense.

za 25 jan

De Canon

Een Beekse opera

Na het succes van de opera “De Impresario” begin 2018 is er nu dan weer een nieuwe echte Beekse opera: ”De Canon”. Libretto en regie: Michiel van der Sanden. Muzikale leiding: Maarten Jense.

zo 26 jan

De Canon

Een Beekse opera

Na het succes van de opera “De Impresario” begin 2018 is er nu dan weer een nieuwe echte Beekse opera: ”De Canon”. Libretto en regie: Michiel van der Sanden. Muzikale leiding: Maarten Jense.

februari 2020

za 01 feb

Het Liefdescollege

Renate Reijnders

Theatercolleges zijn een nog jong fenomeen, maar ze blijken gezien de grote belangstelling in een behoefte te voorzien. Renate Reijnders gaat college geven over de liefde met veel humor.

zo 02 feb & zo 15 maa

Mini BOEK FOOD Festival 2020

Bibliotheek Hilvarenbeek

Het Mini Boek Food Festival is een zondagochtend vol verhalen, muziek en theater. Voorafgaand aan de kindervoorstelling picknicken we in de bibliotheek. Smul je mee?

vr 07 feb

Uitvoering door orkesten, popbands én muziektheatervoorstelling ‘Spinder'

MDT-Collectief

Op 7 februari is er een MDT-uitvoering door orkesten, popbands én muziektheatervoorstelling ‘Spinder’ door Muziektheater Orkest en Theaterschool Hilvarenbeek.

za 08 feb

De Duivelsbrug

Mannen van Naam

De Mannen van Naam brachten al vier succesvolle muziektheaterprogramma’s op de planken en toerden onder meer met Sylvia Houtzager, ooit bekend van Flairck. Ze waren al eerder te zien en te horen in Elckerlyc en het publiek was enthousiast.

vr 14 feb & za 15 feb

Karnavalskuzzèrt

KHC van 1839

In het weekend voor Carnaval vindt traditioneel het Karnavalskuzzèrt van de Koninklijke Harmonie Concordia plaats.

zo 23 feb

Optochtenbal 2020

Openbare Kindercarnaval

Carnaval vieren zoals je dat vroeger deed, dat is de insteek van de organisatie Openbare Kindercarnaval. Tijdens de vier dagen van de carnaval zijn er verschillende activiteiten te doen voor kinderen van 0 tot 12 jaar uit de 6 kernen.

ma 24 feb

Knalcarnaval! 2020

Openbare Kindercarnaval

Carnaval vieren zoals je dat vroeger deed, dat is de insteek van de organisatie Openbare Kindercarnaval. Tijdens de vier dagen van de carnaval zijn er verschillende activiteiten te doen voor kinderen van 0 tot 12 jaar uit de 6 kernen.

maart 2020

zo 01 maa

Heel Holland Lacht

Arijan van Bavel e.v.a.

Een vette knipoog naar ‘Heel Holland Bakt’, dat is de nieuwe klucht van Arijan van Bavel e.a. onder de titel ‘Heel Holland Lacht’. En zoals in eerdere voorstellingen valt er ook deze keer weer volop te lachen met het dolkomische spel van het Theater van de Klucht.

vr 06 maa

UNPLUGGED

Percossa

Percossa is een percussiegroep die zich de beste van de Benelux mag noemen. Maar een concert van Percosssa is meer dan een spetterend slagwerkconcert. Het is een totale belevenis met verrassende vondsten en veel humor.

za 07 maa

Van Slaaf tot Meester

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk, Tilburger met Surinaamse wortels, neemt in de wereld van de comedians een hele eigen plaats in. Werd wereldberoemd in Nederland met filmpjes waarin hij in plat Tilburgs de waarheid verkondigde. Nu pakt hij - met veel humor - een serieus onderwerp bij de kop. 'Van Slaaf tot Meester'.

za 14 maa

Zoals verwacht loopt alles anders (try-out)

Omdenken

Omdenken – een term die vandaag de dag erg in is. Maar wat moeten we ons daar eigenlijk bij voorstellen? Berthold Gunster zal het in een one-man-show haarfijn uit de doeken doen.

za 21 maa

UNSEXED

OldenHermanns

Het cabaretduo Oldenhermanns gaat in 'Unsexed' op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren je mee in de sex, drugs en rock-’n-roll van de zandbakrand.

vr 27 maa t/m zo 29 maa

Suffragette

Rauwkost

Suffragette vertelt het waargebeurde verhaal de strijd voor vrouwenrechten en vooral voor het vrouwenkiesrecht. De spelers van Rauwkost maken er een stoere, intense maar ook lieve muziektheatervoorstelling van.

april 2020

za 04 apr

Hits from Heaven

Eddy Zoëy & band

De laatste jaren zijn ons veel grote muziekhelden ontvallen. Zoals Prince, George Michael, David Bowie, Avicii, Aretha Franklin, Freddie Mercury, Michael Jackson, Whitney Houston, Tom Petty e.v.a. De Eddy Zoëy Band houdt hun grote muzikale erfenis levend met het concert 'Hits from Heaven'.

zo 05 apr

Koffieconcert

KlarinetNsemble

Het koffieconcert van het KlarinetNsemble is inmiddels een mooie traditie. Het gezelschap staat bekend om zijn hoge kwaliteit en de uitvoering van bijzondere arrangementen en originele werken.

vr 24 apr

Subtropique

De Fransse Eijkel

De cabaretgroep met de meest vreemde naam is zonder twijfel De Fransse Eijkel. Ja, met tweemaal een s. Achter die naam gaan Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg schuil die cabaret van het aanstekelijke en absurdistische soort maken.

juni 2020

vr 05 jun

MDT-Collectief

Op 5 juni is er in Elckerlyc een MDT-uitvoering door de orkesten en popbands.

© Cultureel Centrum Elckerlyc