Programma

september 2023

za 23 sep

Cultuurmiddag

Vier je deze mijlpaal met ons mee?

za 23 sep

Cultuurnacht

Een avond met voorproefjes van theaterseizoen 2023/2024. Wil je op de wachtlijst? Neem contact met ons op!

oktober 2023

do 05 okt

Speelfilm Zee van Tijd

Het verhaal gaat over twee jonge mensen in de jaren zeventig, vol dromen en idealen, die samen een grote liefde beleven.

vr 06 okt

Cees en de Wolf 6+

Cees van Kempen

De aanwezigheid van het grootste roofdier wordt door velen gezien als een aanwinst voor het bos, maar anderen zien zijn terugkomst als gruwel.

za 07 okt

70 jaar slagwerkgroep!

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van Koninklijke Harmonie Concordia bestaat 70 jaar! Dat jubileum wordt gevierd op zaterdag 7 oktober 2023 in Cultureel Centrum Elkcerlyc in Hilvarenbeek.

wo 11 okt

In Holland staat een huis

Dirk Scheele

Hoewel ‘bij mij thuis’ voor ieder kind een andere betekenis heeft, zijn Dirk’s huis-, tuin- en keukenliedjes voor iedereen herkenbaar. Vanuit zijn eigen huisje zingt en vertelt hij de leukste verhaaltjes voor de allerkleinsten, waarbij ook oudhollandse liedjes voorbijkomen.

do 12 okt & vr 13 okt

En door! try-out

Christel de Laat

En door! was voorheen het levensmotto van Christel de Laat. Niet mauwen, geen tijd verliezen, het leven wacht, en voor niks gaat de zon op. Die instelling heeft haar ver gebracht.

zo 22 okt

Speelfilm The Best Exotic Hotel met lunch

De eerste film ooit van de Filmclub: ‘The Best Exotic Marigold Hotel’. Na afloop bieden we een lunch aan en bespreken we de film.

vr 27 okt

Super Magic 6+

Steven Kazàn & Jamie

Steven Kazàn zorgt - samen met Jamie - voor een onvergetelijke show vol humor, interactie en natuurlijk: magie. Voor aanvang zijn er magische dingen te doen in de foyer en na afloop geniet je van een meet & greet met Steven & Jamie.

za 28 okt

Stormbrein

Wouter Monden

Het stormt in Wouters brein. Groot nieuws en klein leed, het doet wat met Wouter.

zo 29 okt

Classic meets Pop!

Cultuurschool Hilvarenbeek en Harmonie Concordia

Toe aan een verfrissend concert? Zet dan zondagochtend 29 oktober in je agenda! Muziekleerlingen van de Cultuurschool Hilvarenbeek en jeugdleden van Harmonie Concordia maken die middag gezellig samen muziek om daarna het publiek te verrassen met een sprankelend concert!

november 2023

vr 03 nov t/m zo 05 nov

De Nieuwe Paus

Rauwkost

Na Suffragette, Pracht! en het succesvolle Anne, komt Rauwkost met De Nieuwe Paus.

vr 10 nov

Vergane Glorie

Björn van der Doelen, Ruud van den Boogaard en Martijn Kuijten

Een ode aan de verstoteling. De onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie Brabant.

zo 12 nov

Schërzo

Släpstick

Met hun theatershows Släpstick en The Roaring Twenties maakten de vijf virtuoze muzikale clowns van Släpstick internationaal furore. Mis deze unieke kans niet en kom naar Släpstick kijken in Elckerlyc Hilvarenbeek op zondag 12 november!

do 16 nov

Speelfilm Living

In Living krijgt een humorloze ambtenaar — de perfecte gentleman — in de Londen van 1953 een uitzichtloze diagnose en hij besluit te breken met zijn routine.

za 18 nov

Scheepers zet af

Rob Scheepers

In ‘Scheepers zet af’ zet Rob zich af tegen de alsmaar groter wordende stroom aan nieuws. ‘Scheepers zet af’ is inmiddels de zesde nieuwjaarsconference van Rob Scheepers.

zo 19 nov

Diederick's Duel

Diederick Ensink

Diederick’s Duel is een show bomvol muziek, mooie liedjes en muzikale weetjes. Er wordt ook gestreden: muzikale alleskunner Diederick Ensink laat muziekstijlen en muziekinstrumenten tegen elkaar strijden. Maar wat als de strijd in het hoofd het overneemt?

za 25 nov

Come Healing

Leonard Cohen Tribute Band

De Leonard Cohen Tribute Band staat ook het komende seizoen in de Nederlandse theaters. De muzikale beleving staat in het teken van de helende kracht van muziek. Leonard Cohen gaf in de vele teksten van zijn songs al blijk van een diepere blik achter de schermen van het leven.

do 30 nov

U Bevindt zich hier

Hermes Ahmadi

Wat is het leven waard?

december 2023

vr 01 dec

Boy to Surrender

U2two

U2two brengt de wereldberoemde stadionband naar het theater met een intieme, gevoelige en toch ook energieke show.

za 02 dec

Speelfilm Drive my car

De auto uit de titel is een rode Saab 900 Aero coupe. Normaal wordt die gereden door de eigenzinnige theateracteur en -regisseur Yûsuke Kafuku, maar voor een klus in Hiroshima krijgt Kafuku, zeer tegen zijn zin in, een chauffeur.

zo 03 dec

Job & Jette

Rauwkost

Een gloednieuwe voorstelling met Job & Jette. Wie kent de vrolijke broer en zus nu niet?

vr 08 dec t/m zo 10 dec

Een schop in de ballen

Maet hout Staet

Een schop in de ballen? Dat klinkt best agressief. Maar…..het gaat om een kersttoneelstuk en dus kerstballen.

do 14 dec

Ietsertussenin

Peter van der Maas

Peter van der Maas komt met een soloprogramma in zijn eigen woonplaats. De geboren en getogen Bekenaar gaat een theatervoorstelling geven in theater Elckerlyc. Een droom komt uit.

za 16 dec

Wortels en Cassave

Onias Landveld

‘Wortels en Cassave’ is een bitterzoet verhaal over identiteit, geschiedenis en het vinden van een eigen plek.

do 28 dec

Kerstfilm EO

Het is weer tijd voor een Kerstfilm! Dit keer gaan we naar EO kijken.

januari 2024

vr 19 jan

OERsterk

Richard de Leth

Hoe komt het dat we de gebruiksaanwijzing van ons mobieltje beter kennen dan van ons eigen lichaam? Het resultaat is dat de moderne mens steeds dikker, zieker en zwakker wordt. Het is tijd voor verandering.

za 20 jan

De Kleine Zeemeermin

Theater Terra

Beleef de betoverende onderwaterwereld van ‘De Kleine Zeemeermin’ in deze mini-musical!

do 25 jan

Drift

Christian van Eijkelenburg

‘Drift’ is een verfrissend, absurdistisch, cabaretspektakel over het (niet) toegeven aan je eigen menselijke driften.

februari 2024

vr 02 feb

Laatste Wissel

Javier Guzman

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

zo 04 feb

Jeugdvoorstelling vanaf 7 jaar

Professor S.

Simie, de assistent van de Grote Professor S., reist met zijn voorbeeld-brein door het land. Hij geeft een wervelende les over het brein aan iedereen die het maar wil horen. Hij vertelt over zenuwen en verbindingen, over bewegen, over eten en over dingen vergeten. Maar waar was hij nou gebleven?

vr 23 feb

De Liefde Wint

Nol Havens met band

De Liefde Wint is een voorstelling met liedjes en verhalen over waar het begon tot waar hij nu staat in het leven. Het bracht hem alles waar hij nooit over nagedacht had, het overkwam hem. Hij komt na een ongelooflijk avontuur weer thuis met genoeg om over te zingen en te vertellen.

do 29 feb

PechaKucha in Beek

Derde editie

Na een succesvolle eerste en tweede editie staat de derde editie van de Beekse PechaKucha op de agenda van Elckerlyc: donderdag 29 februari 2024 Verwacht een avond luisteren én vooral genieten van tien enthousiaste verhalenvertellers over de meest uiteenlopende onderwerpen.

maart 2024

vr 22 maa t/m zo 24 maa

Daar gaan we...

Rauwkost

Wanneer een toneelvereniging zich klaarmaakt voor de grote première, blijkt het net allemaal even anders te gaan.

april 2024

za 06 apr

Sport kijken voor een weergaloos leven

Filemon & Lammert

Leer alles wat je moet weten over het leven door een nieuwe kijk op sport. Deze avond is voor iedereen die regelmatig sport kijkt of in huis woont met iemand die dat doet.

wo 10 apr

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft 2+

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

wo 10 apr

'Ons kent Ons' ik zet m'n masker af

Karin Dirkx

Karin Dirkx is 18 jaar professioneel actief als entertainer, comédienne, gastvrouw en presentatrice, voor zeer uiteenlopende gezelschappen. Ze staat voor het eerst in Het Theater met haar One Woman Show. Een show van humor naar huilen en lachen om het leven. Veel interactie. Een positieve sfeer en thuisgevoel. Ben jij erbij?

do 11 apr

'Ons kent Ons' ik zet m'n masker af

Karin Dirkx

Karin Dirkx is 18 jaar professioneel actief als entertainer, comédienne, gastvrouw en presentatrice, voor zeer uiteenlopende gezelschappen. Ze staat voor het eerst in Het Theater met haar One Woman Show. Een show van humor naar huilen en lachen om het leven. Veel interactie. Een positieve sfeer en thuisgevoel. Ben jij erbij?

vr 12 apr

Buiten de Lijntjes

Piepschuim

De feiten van de klimaatcrisis kennen we al lang, maar veel die hebben de afgelopen tijd niet uitgehaald. We hebben ook helemaal geen feiten nodig. We hebben verhalen nodig. Maar wat is het verhaal van ons klimaat?

mei 2024

vr 31 mei

Try-out

Jochen Otten

Jochen Otten, één van de breinen achter het populaire programma Sluipschutters, komt met een spiksplinternieuw programma. In zijn kenmerkende ijzersterke stand-up stijl.

© Cultureel Centrum Elckerlyc