Programma

juni 2022

vr 17 jun

MDT-Collectief

Muziek-, Dans-, Theater-Collectief uitvoering door orkesten, ensembles en theater.

zo 19 jun

Binnenplaats concert

KlarinetNsemble & Niek Jacobs

Het KlarinetNsemble organiseert het “Binnenplaats concert” samen met Niek Jacobs, in de stijlvolle binnentuin van het gemeentehuis in Hilvarenbeek. Kaartjes zijn via Elckerlyc verkrijgbaar.

juli 2022

wo 06 jul

Eindvoorstellingen

Theaterschool Hilvarenbeek

In deze voorstelling krijgt het publiek drie voorstellingen in één keer te zien! U krijgt te zien wat de leerlingen dit schooljaar hebben geleerd: groot en klein spelen, spanning opbouwen, grappen maken.

september 2022

wo 07 sep

2636

René van Meurs

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen eind november 2021 is de voorstelling 'Hunkert' geannuleerd. René speelt op woensdag 7 september 2022 zijn nieuwste voorstelling 2636 in Elckerlyc Hilvarenbeek!

do 15 sep

VerpleegThuis

Teun Toebes

Teun is 22, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis, waarom? Dat hoor je in Elckerlyc op donderdag 15 september. Aanvang 20.00 uur.

vr 30 sep

Omdat ik zoveel van je hou en andere foute liedjes!

Vuile Huichelaar 7

De koninginnen van het meezing-cabaret, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen, weten van geen ophouden. Al meer dan tien jaar maken ze de theaters in Nederland (on)veilig voor duizenden vrouwen.

oktober 2022

za 01 okt

I'm an artist

Barrie Stevens

Zingen, dansen, acteren, talloze verkleedpartijen en vooral… een indringend verhaal vertellen. Barrie Stevens staat op zijn 77e nog altijd vol in de schijnwerpers en weet zijn publiek met een lach en traan te vermaken in de theatervoorstelling I’m an Artist.

za 08 okt

Adam en Eva 2.0

Ellen Pieters en Han Oldigs

In ‘Adam & Eva 2.0’ spelen Ellen Pieters en Han Oldigs twee buitenaardse wezens die een planeet creëren en die aarde noemen. Vol enthousiasme storten ze zich in een soms sensuele en hilarische ontdekkingsreis, met alle gevolgen van dien. Op zaterdag 8 oktober te zien in Elckerlyc.

wo 12 okt

Postnatale Expressie (try-out)

Nienke Plas

Nienke Plas kwam met haar eerste theaterprogramma op bezoek in Elckerlyc Hilvarenbeek en haar populariteit is sinds die tijd alleen maar toegenomen. Haar nieuwe voorstelling kon natuurlijk niet uitblijven in Elckerlyc. Reserveer gauw je kaarten!

za 15 okt

Podiumbeest ONTSNAPT! (try-out)

Mark van de Veerdonk

In dit programma jakkert de Brabander weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?

do 20 okt

Supernova

Speelfilm

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in 'Supernova' samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt.

vr 21 okt

Sinds ik niet meer drink (try-out)

Evi Hanssen

Ze schreef een boek over haar eigen ervaring met het stoppen van het drinken van alcohol en dat verhaal smaakte bij het publiek naar meer. Ze besloot om de theaters in te gaan om haar verhaal live met haar publiek te delen en op vrijdag 21 oktober komt ze naar Elckerlyc. Kom je luisteren?

za 29 okt

Hey Hallo

Steven Kazàn en Jamie

Steven Kazàn en Jamie zijn als duo op de kaart gezet door het razendpopulaire ‘Corona TV’. Deze ‘ongemakkelijke’ video’s trokken miljoenen kijkers. Na hun online-avontuur, kun je Steven en Jamie zien tijdens hun live-show: ‘Hey hallo’. Een bizarre show vol droge humor, interactie en natuurlijk magie!

november 2022

vr 04 nov t/m zo 06 nov

Pracht!

Rauwkost

Rauwkost speelt Pracht! in het weekend van vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november. Pracht! Is gebaseerd op een inspiratievol, waargebeurd verhaal.

OK

vr 25 nov

OK

Daniëlle Schel

Daniëlle Schel is een cabaretière, actrice en zangeres. Ze studeerde in 2007 af aan de Amsterdamse Theater Academie, ging als actrice aan de slag en won in 2017 de publiekprijs van het Amsterdamse Kleinkunstfestival. .

za 26 nov

Part Twelve

Back to the Country (Savannah)

Part Twelve van Back to the Country komt op zaterdag 26 november naar Elckerlyc Hilvarenbeek. Kom je luisteren en genieten?

december 2022

vr 02 dec

Apenkooien (try-out)

Javier Guzman

Een try-out van de nieuwste voorstelling van Javier Guzman te zien in Elckerlyc Hilvarenbeek. Kom je kijken naar 'Apenkooien' op vrijdag 2 december?

za 03 dec

De Veroordeling

Speelfilm

Met zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak creëert journalist Bas Haan (Fedja van Huêt) een mediastorm die onmogelijk nog tot bedaren is te brengen.

zo 04 dec

Job en Jette & Sinterklaas

Rauwkost

In de meest spannende tijd van het jaar zitten ook Job en Jette te wachten op het grote feest… Het sinterklaasfeest. Op zondag 4 december zijn Job en Jette te zien in Elckerlyc. Kom je ook?

vr 09 dec

Tijdloos Genot

Thjum Arts

"What you see is what you get!" Een authentieke gast met doordachte humor. Winnaar van meerdere gerenommeerde cabaretprijzen. Kom je kijken?

za 10 dec

Zald'mHebbe!

Gerard van Maasakkers

Al vanaf de jaren tachtig treedt Gerard van Maasakkers regelmatig op in Hilvarenbeek en trekt steevast volle zalen. Op zaterdag 10 december brengt hij zijn nieuwste programma ten tonele.

zo 18 dec

Kerstconcert 2022

RSO Midden-Brabant

In navolging van de zeer succesvolle concerten in Kerstsfeer in de jaren vóór het coronatijdperk zal het jarige RSO Midden-Brabant in 2022 weer een Kerstconcert verzorgen in Cultureel Centrum Elckerlyc op zondagmiddag 18 december 2022. Aanvang 14.00 uur.

januari 2023

vr 13 jan

Beperkt Houdbaar

Andries Tunru en Stefan Hendrikx

Bijzonder improvisatiecabaret van hoog niveau dat je gezien en meegemaakt moet hebben. Maak het mee op vrijdag 13 januari in Elckerlyc Hilvarenbeek.

za 14 jan & za 14 jan

DanCe Skillz 2023

Nieuwjaarsshows

DanCe Skillz gaat in het weekend van 14 en 15 januari 2023 zes spetterende nieuwjaarsshows neerzetten in Elckerlyc. Dat mag je niet missen!

vr 20 jan

Bekant

Rob Scheepers

Een seizoen zonder Rob Scheepers kan eigenlijk niet. Daarom komt hij ook dit seizoen naar Elckerlyc Hilvarenbeek met zijn nieuwe programma: Bekant. Kom je ook kijken op vrijdag 20 januari?

za 21 jan

Jungleprinter

Zoutmus

Zoutmus trad op tijdens de previewavond op 20 mei in Elckerlyc en komt terug met een avondvullende voorstelling op zaterdag 21 januari 2023. Aanvang 20.00 uur. Kom je ook?

februari 2023

vr 03 feb

De Lachende Derde

Victor Luis van Es

Victor Luis, een standup-comedian die een heel persoonlijk stempel drukt op zijn theatershows. Hij trad op tijdens de previewavond op 20 mei 2022 in Elckerlyc en komt terug met zijn avondvullende show.

maart 2023

vr 03 maa

Lekker Gezellig

Fabian Franciscus

Fabian Franciscus bracht een paar jaar geleden zijn eerste bezoek aan Elckerlyc Hilvarenbeek. En met succes! Hij is nu terug met zijn nieuwe programma: Lekker Gezellig. Te zien op vrijdag 3 maart.

za 04 maa

Films en sterren in het theater

René Mioch

Al meer dan 35 jaar is René ‘Mr. Film’ en ‘Een ster onder de sterren’. Aan de hand van persoonlijke anekdotes geeft hij een uniek kijkje in de wereld van Glitter & Glamour.

vr 10 maa

Oh oh Den Haag!

Arijan van Bavel Theater van de klucht

Een doldwaze komedie vol met Haagse intriges, achterkamertjespolitiek en herkenbare draaikonterij!

za 11 maa

Alleen Brabanders, geen Nederlanders

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk is opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant! Op zaterdag 11 maart vertelt hij over zijn liefde voor Brabant in Elckerlyc.

vr 17 maa

Niet wat je denkt

Beth & Flo

Beth & Flo, behaalden hun pianodiploma aan het Koninklijk Conservatorium. Maar een traditionele carrière in de klassieke muziek zagen ze niet zitten. Ze trekken nu als sprankelend cabaretduo door het land met hun voorstelling ‘Niet wat je denkt’.

za 18 maa

Van Houdini tot Copperfield

Rob & Emiel

Het publiek beleeft een unieke mix van magie, illusie en zelfs experimenten met andermans gedachten, geïnspireerd door de grootmeesters van de magie. Rob en Emiel gaan in deze schijnbaar onmogelijke show terug naar hun roots.

vr 24 maa t/m zo 26 maa

Anne

Rauwkost

Het verhaal van Anne Frank kan niet vaak genoeg verteld worden. Theatermaker Koen Ketelaars gaat in gesprek met ‘de jeugd’ van theatergroep Rauwkost om zo hun visie en mening te gebruiken voor deze voorstelling.

april 2023

zo 02 apr

KidsPop

Monique Smit

Monique Smit is bekend als zangeres en presentatrice. Ze lanceerde een boek met cd met kinderliedjes. Een theatershow kon natuurlijk niet uitblijven en doet op haar tournee KidsPop ook Hilvarenbeek aan.

wo 12 apr

Waar we gebleven waren

Karin Bloemen en Cor Bakker

Een avondje theater zoals het hoort, zonder Zoom, scherm en koptelefoon, maar met al die echte, lachende en genietende mensen om je heen.

vr 14 apr

Best Of

Tobi Kooiman

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch?

mei 2023

za 13 mei

Absurd

Nabil

Deze veelzijdige en zeer getalenteerde Brabantse cabaretier staat voor het eerst in Hilvarenbeek. Hij heet voluit Nabil Aoulad Ayad maar in het theater is het kortweg Nabil, geboren en getogen in Waalwijk.

© Cultureel Centrum Elckerlyc