Programma

september 2018

vr 07 sep

Speelfilm Tulipani

Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer Gauke die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil. Hij fietst helemaal naar Zuid-Italië om een nieuw bestaan op te bouwen. Een film van regisseur Mike van Diem die ooit een Oscar in de wacht sleepte.

do 27 sep

Speelfilm Maudie

Maudie is een ontroerend filmdrama uit 2016 over het huwelijk tussen de Canadese volksschilder Maud Lewis en haar man Everett. De vrouw werkt als schoonmaakster en besluit iets te gaan doen met haar schilderkunsten. Al snel wordt ze een geliefd figuur in de gemeenschap.

oktober 2018

do 11 okt

Like father, like son

Vier ouders, twee rijke en twee minder rijke, krijgen van een ziekenhuis te horen dat hun twee zonen bij de geboorte verwisseld zijn. Ze staan voor een dilemma: wie beschouwen ze als hun echte zoon en moeten ze de jongetjes ruilen? Een filmdrama van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda. Donderdag 11 oktober, aanvang 20.00 uur.

november 2018

do 08 nov

Darkest Hour

Op de dag dat het Duitse leger Nederland binnenviel, 10 mei 1940, trad Winston Churchill aan als premier van het Verenigd Koninkrijk. Hij stond meteen voor een zwaar besluit: onderhandelen met Hitler of het gevecht aangaan. ‘The Darkest Hour’ brengt die beproeving haarscherp in beeld. Donderdag 8 november, 20.00 uur.

december 2018

za 01 dec

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ is een donker en komisch drama van regisseur Martin McDonagh. Het verhaal gaat over een Mildred Hayes die in actie komt, omdat het politieonderzoek naar de moord op haar dochter na maanden niets oplevert. Zaterdag 1 december, aanvang 20.00 uur.

vr 28 dec

Vele hemels boven de zevende

De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck debuteerde in 2013 met ‘Vele hemels boven de zevende’ en de roman werd meteen een bestseller. Een verfilming van deze familiegeschiedenis kon niet uitblijven. De film draait op vrijdag 28 december in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.

februari 2019

do 07 feb

The Party

Politica Janet staat op het punt om minister te worden. Reden voor een feestje en ze nodigt wat vrienden uit om dat te vieren. Maar dan komen er pijnlijke geheimen aan het licht. De film ‘The Party’ schetst een ontluisterend portret. Donderdag 7 februari, aanvang 20.00 uur.

maart 2019

vr 08 maa

Visages Villages

Filmmaker Agnès Varda is een icoon van de Franse filmwereld. Bijna negentig jaar oud weet ze van geen ophouden. Samen met de veel jongere kunstenaar JR maakte ze een reis naar het platteland, en hun ervaringen legden ze vast in de documentaire Visages Villages. Vrijdag 8 maart, aanvang 20.00 uur.

april 2019

do 18 apr

Denial

De auteur David Irving staat bekend als Holocaustontkenner. Toen de Amerikaanse historica Deborah Lipstadt hem daarvan beschuldigde, spande hij een rechtszaak aan wegens laster. De film Denial is de weerslag van dit bijzondere proces, dat Irving tot opluchting van velen verloor. Donderdag 18 april, aanvang 20.00 uur.

mei 2019

do 16 mei

Bram Fischer

Zuid-Afrika, 1963. Negen kopstukken van het verboden ANC, onder wie Nelson Mandela, worden beschuldigd van terrorisme. Het Apartheidsregime eist de doodstraf. De groep wordt verdedigd door de gerespecteerde advocaat Bram Fischer die heimelijk ook bij het ANC betrokken is. De Nederlandse regisseur Jean van de Velde maakte er een indrukwekkend filmdrama van. Donderdag 16 mei, aanvang 20.00 uur.

© Cultureel Centrum Elckerlyc