Programma

augustus 2018

wo 29 aug

Zomerconcert KlarinetNsemble

KlarinetNsemble & ensemble Melnie Koki

Het KlarinetNsemble o.l.v. Maarten Jense geeft een zomers concert, samen met het ensemble Melnie Koki uit Letland. Op 29 augustus, om 20.00 uur in de Enseblezaal op de eerste verdieping van Elckerlyc.

september 2018

za 22 sep

100% Hollands

100% Hollands is zo langzamerhand vaste prik in het programma van Elckerlyc. Een Nederlandstalig muziekfeest dat dit jaar voor de vierde keer gehouden wordt, want succes smaakt naar meer. Zaterdag 22 september, vanaf 20.00 uur.

za 29 sep

Leonard Cohen Tribute band

Na twee jaar zeer succesvol optreden in binnen- en buitenland komt de Leonard Cohen Tribute Band met een vernieuwde show. Een flink aantal Leonard Cohen liedjes wordt vervangen door andere keuzes uit het omvangrijke repertoire van de Amerikaanse singer-songwriter. Zaterdag 29 september, aanvang 20.00 uur.

oktober 2018

zo 07 okt

Koninklijke Harmonie St. Caecilia Mheer

Verrassende Otmoetingen

Dat de ‘Lord of The Rings’ een boek is en een film is bij velen bekend. Maar dat er ook een symfonie is geschreven met die titel zal voor sommigen nieuw zijn. Koninklijke Harmonie St. Caecilia Mheer brengt die ten gehore in het kader van de Serie Verrassende ontmoetingen. Zondag 7 oktober, aanvang 14.30 uur.

vr 12 okt

Gerard van Maasakkers

40 jaar liedjes

Veertig jaar geleden schreef Gerard van Maasakkers zijn eerste liedje. ‘Hee gaode mee’ werd een groot succes en het was de start voor een bloeiende carrière. Daarna zouden nog tientallen nummers volgen. In de loop der jaren bouwde Van Maasakkers een schare trouwe fans op; de zalen zijn vrijwel altijd uitverkocht. Op vrijdag 12 oktober staat hij in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.

vr 26 okt

Concert Koninklijke Harmonie Concordia

KHC van 1839

Een dubbelconcert van Koninklijke Harmonie Concordia van 1839. Op vrijdag 26 oktober treedt het muziekgezelschap op met enkele gastmuzikanten.

za 27 okt

Concert Koninklijke Harmonie Concordia & slagwerk

KHC van 1839 en slagwerkgroep

Een dubbelconcert van Koninklijke Harmonie Concordia van 1839. Op vrijdag 26 oktober treedt het muziekgezelschap op met enkele gastmuzikanten. En dag later op zaterdag 27 oktober is het de beurt aan de slagwerkgroep, eveneens aangevuld met gasten.

november 2018

za 03 nov

Leonie Meijer

Leonie Meijer heeft in het theater de ideale plek gevonden voor haar liedjes. ‘Hier.’ is de titel van haar derde theatertournee. Inspiratie voor deze show vond zij onder meer in een reis die ze maakte door het muzikale zuiden van de Verenigde Staten. Leonie Meijer staat op zaterdag 3 november in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.

vr 09 nov

Prince Tribute Band

Prince Tribute Band

Met de dood van Prince in april 2016 is een invloedrijke popmuziek heengegaan. Maar zijn muziek leeft voort, onder meer dankzij de Prince Tribute Band. Spontaan ontstaan om deze legendarische popheld een muzikaal eerbetoon geven. Op vrijdag 9 november in Elckerlyc, aanvang 21.00 uur.

za 10 nov

Drie mòndjes vurraf

Op zaterdag 10 november opent in Hilvarenbeek het nieuwe carnavalsseizoen. Stichting De Pezerikken pakt dan in Elckerlyc uit met Drie Mòndjes Vurraf, een muziekevenement waar jong en oud zich presenteren. Vanaf 19.00 uur zijn de deuren open voor de carnavalsvierders. Op zaterdag 10 november opent in Hilvarenbeek het nieuwe carnavalsseizoen. Stichting De Pezerikken pakt dan in Elckerlyc uit met Drie Mòndjes Vurraf, een muziekevenement waar jong en oud zich presenteren. Vanaf 19.00 uur zijn de deuren open voor de carnavalsvierders. Op zaterdag 10 november opent in Hilvarenbeek het nieuwe carnavalsseizoen. Stichting De Pezerikken pakt dan in Elckerlyc uit met Drie Mòndjes Vurraf, een muziekevenement waar jong en oud zich presenteren. Vanaf 19.00 uur zijn de deuren open voor de carnavalsvierders.

za 24 nov

Hilverjazz

Hilverjazz Festival is een jaarlijks jazz festival in alle zalen van Elckerlyc. Met eigentijdse, toegankelijke muziek voor een jazz-minded publiek met een brede interesse. Ook in aanpalende muziekstijlen, zoals R&B, Soul, Funk en Fusion, maar geen old style dixieland!

december 2018

zo 02 dec

Pepernotenconcert

KHC van 1839

Een paar dagen voor pakjesavond is Elckerlyc het domein voor enkele muzikale zwarte pieten. Samen met Koninklijke Harmonie Concordia verzorgen ze voor de kleintjes een Pepernotenconcert

zo 09 dec

RSO Midden-Brabant

Een bijzonder Kerstconcert met medewerking van een aantal jonge muzikanten van het Muziek, Dans en Theater collectief. Ervaar hoe amusant de samenwerking tussen jong en oud kan zijn. Zondag 9 december, aanvang 14.00 uur.

januari 2019

vr 18 jan t/m za 18 mei

MDT- Collectief

Op 18 januari muziektheater door orkesten MDT-C in samenwerking met Theaterschool Hilvarenbeek. Op 19 januari en 18 mei uitvoeringen popbands MDT-C.

za 19 jan

O’DREAMS - Broken

O’DREAMS is een Iers-Nederlandse band, maar verwacht geen standaard ballads. De band pikt de parels uit de Ierse muziekgeschiedenis, geeft er een eigen draai aan met soms verrassende crossovers. De drie muzikanten staan op zaterdag 19 januari in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.

maart 2019

do 21 maa

Freedom Eerbetoon aan George Michael

Jordan Roy

De liedjes van de legendarische popmuzikant George Michael leven voort in ‘Freedom’. Een theatershow door Jordan Roy, vergezeld van zijn live-band en met backing vocals voor de meerstemmige sound. Een waardig eerbetoon aan een grote popheld. Donderdag 21 maart, 20.00 uur

vr 22 maa

LAKSHMI – Adem

LAKSHMI is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Na veel shows in poppodia en op festivals debuteert ze nu met optredens in het theater. Vrijdag 22 maart in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.

zo 24 maa

KlarinetNsemble

Het koffieconcert van het KlarinetNsemble is inmiddels een mooie traditie in het voorjaar. Het gezelschap van klarinetspelers staat bekend om zijn hoge kwaliteit en de uitvoering van bijzondere arrangementen en originele werken. Zondag 24 maart, aanvang 11.00 uur.

© Cultureel Centrum Elckerlyc