• Robert van der Kroft

Meer dan 6 miljoen keer gingen zijn strips over de toonbank en dan is het doorgeven naar de volgende generatie(s) nog niet meegerekend. Robert van der Kroft is al meer dan 50 jaar striptekenaar van beroep, tekende voor Disney in de Donald Duck, maar is vooral bekend van zijn schepping Claire en van het duo Sjors en Sjimmie, die hij al snel in twee multiculturele hip-hoppers veranderde.. 

De striptekening: je groeit er mee op en ook als (jong)volwassene blijf je ermee omringd. De stripwereld is dan ook bijzonder breed, want in dit spectrum behoren naast de traditionele striptekening onder andere de cartoons, manga, animaties, de comics, games. Ook de filmwereld, waaronder DC Universe of Marvel-films, zijn afgeleid van stripverhalen. Bijna wekelijks is er wel een stripbeurs, een Comic Con of strip gerelateerde film te zien en de bezoekersaantallen liggen in de miljoenen. Ofwel de striptekening is overal aanwezig…

Met een eigen herkenbare tekenlijn, het gebruik van kleuren of hoe de cartoons van toen de inspiratie zijn voor de films en wereld van nu: Robert zal voor het eerst in het theater een boekje open doen over deze materie. Een bijzonder kijkje achter de schermen voor jong en oud en dé mogelijkheid om met een schat aan informatie en onverwachte weetjes, blij het theater uit te lopen. 

Extra speciaal.. iedere bezoeker ontvangt een exclusief mini-stripboekje!

Bekijk dit ook ook eens

Magic Tom & Yuri ZIJN Cool

do 10 okt

Magic Tom & Yuri ZIJN Cool

Magic Tom & Yuri

Speelfilm: The Old Oak

wo 29 jan

Speelfilm: The Old Oak

Doet u ook mensen?

do 30 jan

Doet u ook mensen?

Janneke de Bijl

De Kringloper

do 27 maa

De Kringloper

Chris Verlaan

© Cultureel Centrum Elckerlyc