Na het succesvolle ‘Luisteren naar Autisme’ in 2018 komt Autismebewust met een avond over prikkels en autisme. Een prikkel is informatie die binnenkomt via onze zintuigen. Bijvoorbeeld licht, geluid, geur, pijn, en temperatuur. Mensen met autisme reageren vaak anders op prikkels dan mensen zonder autisme. De onderlinge verschillen zijn daarbij heel groot. Zo zoekt de één prikkels actief op, terwijl de ander ze juist zoveel mogelijk uit de weg gaat. En de één wordt keer op keer overweldigd door prikkels, terwijl de ander veel prikkels juist niet waarneemt.

Robert de Hoog neemt de hoofdmoot van de avond voor zijn rekening. Hij is specialist Sensorische Informatieverwerking en als Prikkelcoach dé expert in Nederland als het gaat om de invloed van omgevingsprikkels en prikkelverwerking. Robert ondersteunt gezinnen, scholen en instellingen voor bijzonderheden bij personen met prikkelverwerkingsproblemen en ook op teamniveau. Hij co-auteur van het boek Prikkels in de Groep!

Inloop met koffie/thee, in de foyer, vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.45 uur in de Rabobankzaal van Elckerlyc.

© Cultureel Centrum Elckerlyc