• De Dirigent speelfilm

De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico, die als kind met haar ouders naar de VS verhuist.  Begin jaren dertig was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen.

Haar bewogen leven staat ook verder, met succes, in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de door mannen gedomineerde dirigentenwereld.
Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest trouwens voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.

Regiseur Maria Peters, die ook het script schreef, heeft ongeveer vijftien jaar met tussenpozen gewerkt aan De Dirigent. Ze was zeer gegrepen door het relas van Antonia Brico. In een interview zei ze daarover: ‘Deze film komt echt uit mijn tenen. Ik wilde dit verhaal per se vertellen.’

Peters maakte eerder naam met jeugdfilms als Kruimeltje en Pietje Bell en met Sonny Boy, de succesvolle verfilming van het boek van schrijfster Annejet van der Zijl.

Regie: Maria Peters. Met o.a. Christanne de Bruijn, Richard Sammel en Benjamin Wainwright.

Let op: vanwege de tijdsduur van de film hebben we rond 21.15 uur een pauze ingelast

Bekijk dit ook ook eens

Liebe in den Gängen

do 06 feb

Liebe in den Gängen

Rocketman

vr 13 maa

Rocketman

Capernaum

do 09 apr

Capernaum

© Cultureel Centrum Elckerlyc