Wo 28 februari 2024

Cultureel Centrum Elckerlyc en Rabobank Hart van Brabant willen samen kunst en cultuur in de gemeente Hilvarenbeek versterken en bijdragen aan een duurzame en inclusieve samenleving. Dankzij dit partnerschap kan Cultureel Centrum Elckerlyc aandacht geven aan sociaal-maatschappelijke thema’s, talentontwikkeling en het samenbrengen van jongeren en cultuur.

Cultuur versterkt de lokale samenleving

Remco Kuipéri, directeur coöperatieve Rabobank: “We zijn partner van Cultureel Centrum Elckerlyc omdat we kunst en cultuur een warm hart toedragen. In dit partnerschap hebben we afgesproken dat we samen met Elckerlyc kunst en cultuur toegankelijker willen maken. We ondersteunen op deze manier Elckerlyc in haar sociaal-maatschappelijke projecten en stimuleren jongeren om met cultuur in contact te komen. Cultuur bevordert inclusie en versterkt de lokale samenleving”.

Mark Sträter, directeur Cultureel Centrum Elckerlyc: “Wij zijn blij met de samenwerking en met de nieuwe insteek die is gekozen met dit partnerschap. We maken samen cultuur bereikbaar voor iedereen en onze leefomgeving inclusiever en sterker. Daar gaan we voor.”

Ondersteuning aan het verenigingsleven

De langdurige partnerschappen zijn voor Rabobank een manier om het (culturele) verenigingsleven te ondersteunen en de samenleving te versterken. Daarnaast ondersteunt de bank verenigingen en stichtingen door middel van het Rabo ClubSupport programma.

Om culturele clubs verder op weg te helpen biedt Rabobank ook ondersteuning op maat. Het hele jaar door kunnen clubs deelnemen aan verschillende workshops en masterclasses en voor extra ondersteuning kunnen zij zich aanmelden voor een intensief traject, waarbij zij 1-op-1 ondersteuning ontvangen door experts.

Meer informatie: www.rabobank.nl/clubsupport

© Cultureel Centrum Elckerlyc